4/6/20

Καταγγελία: Ξυλοδαρμός διανομέα από τον εργοδότη του επειδή ζήτησε δεδουλευμένα


Ξυλοδαρμό διανομέα από τον εργοδότη του επιεδή ζήτησε να πληρωθεί δεδουλευμένα που του οφείλονταν, καταγγέλλει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας. 

«Ο εργοδότης του όχι μόνο αρνήθηκε να τον πληρώσει, αλλά και τον ξυλοκόπησε», σημειώνει ο Σύλλογος και καλεί τους εργαζόμενους να μην ανεχτούν τέτοιες ενέργειες και να δώσουν μαζικό και δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 11 Ιούνη στις 7 μ.μ. έξω από την Εθνική Τράπεζα.

Στην ανακοίνωσή του για το περιστατικό εργοδοτικής βίας, ο Σύλλογος αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι στον κλάδο των διανομέων δουλεύουν σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Οι περισσότεροι είναι χωρίς συμβάσεις, ανασφάλιστοι και σε πολλές περιπτώσεις απλήρωτοι. Είναι δεδομένη η παντελής έλλειψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας, η πίεση για γρήγορη παράδοση των παραγγελιών σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Αυτοί είναι και οι λόγοι που έχουν οδηγήσει σε εκατοντάδες ατυχήματα, ακόμα και θανατηφόρα.

Όλη αυτή η κατάσταση επιδεινώθηκε την περίοδο της πανδημίας, όπου η εντατικοποίηση “χτύπησε” κόκκινο.

Καλούμε τους συναδέλφους να μην ανεχτούν τέτοιες ενέργειες που σκοπό έχουν να τους τρομοκρατήσουν. Να οργανωθούν στον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας και να διεκδικήσουν ουσιαστικά μέτρα προστασίας, ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Να δώσουν δυναμικό “παρών” στο συλλαλητήριο στις 11/6 στις 19.00 έξω από την Εθνική Τράπεζα».

Πηγή: imerodromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία