19/2/20

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ - Κίνδυνοι για τη χώρα από την παραχώρηση λιμανιών στις ΗΠΑ για μεταφορά στρατού (VIDEO)


Τους κινδύνους για τη χώρα και το λαό από την παραχώρηση λιμανιών στις ΗΠΑ για τη μεταφορά στρατευμάτων προς τη Μαίρη Θάλασσα και τα Βαλκάνια έθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου στη αρμόδια επιτροπή της βουλής που χθες Τρίτη, συζητήθηκε η ετήσια έκθεση του 2018 της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων.

Αναφέρθηκε ακόμα στις συνθήκες εργασίας στην Cosco, σημειώνοντας ότι υπάρχει έλλειψη στοιχειωδών μέτρων για την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα. Πρόσθεσε πως πίσω από τα ρεκόρ κερδών βρίσκεται το σμπαράλιασμα των εργατικών δικαιωμάτων και η εξουθένωση των εργατών. Τόνισε ότι πρέπει να ενταχθούν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και οι εργαζόμενοι στην Cosco.

Για το τουριστικό λιμάνι στην Πειραϊκή ανέφερε ότι αλλάζει χρήση γης και από χώρος αναψυχής και ιστορικής κληρονομιάς μετατρέπεται σε βιομηχανική με καταστροφές μη αναστρέψιμες και με επιπτώσεις στον οικιστικό ιστό της περιοχής.

Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία