8/2/20

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ Καλεί σε νέα κινητοποίηση έξω από τα «JUMBO» αύριο Κυριακή 9 Φλεβάρη στις 10.30


Με σύνθημα «Την Κυριακή - αργία δε θα την χαρίσουμε στην εργοδοσία!» το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας καλεί σε νέα κινητοποίηση έξω από τα «JUMBO» αύριο Κυριακή 9 Φλεβάρη, στις 10.30.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Την Κυριακή στέλνουμε ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα σε εργοδοσία και κυβέρνηση πως δε πρόκειται να παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Η Κυριακή ανήκει σε εμάς,είναι ημέρα ξεκούρασης και προσωπικός χρόνος τον οποίο και θα αξιοποιούμε όπως θέλουμε εμείς. Δε την χαρίζουμε στους εργοδότες!

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ σε συνεδρίαση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας την Τετάρτη 5-2 πρότειναν να παρθεί απόφαση για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων στα «Jumbo». H στάση της πλειοψηφίας (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ήταν αρνητική. Πρότειναν διαβούλευση με τον αντιπεριφερειάρχη και προκήρυξη απεργίας «κάπου» μέσα στο επόμενο διάστημα!

Δεν μας προκαλεί βέβαια έκπληξη καθώς και από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις φάνηκε ξεκάθαρα πως δεν μπορούν και δε θέλουν να ηγηθούν των κινητοποιήσεων,δε μπορούν να συσπειρώσουν δυνάμεις για να περιφρουρήσουν καμία απεργία (παρευρέθηκαν ελάχιστοι αντιπρόσωποι του ΕΚ και η κουστωδία του διάσημου επιχειρηματία Καραγεωργόπουλου ο οποίος με φωτογραφίες και βίντεο στο τέλος βέβαια της απεργιακής κινητοποίησης την προηγούμενη Κυριακή προσπάθησε να την υπονομεύσει και να την προβοκάρει).

Καλούμε τους εργαζόμενους να σπάσουν το φόβο και την τρομοκρατία που ασκεί η εργοδοσία, να δυναμώσουν την οργάνωσή τους, τη συλλογική διεκδίκηση, να συσπειρωθούν στο Σωματείο τους. Από κοινού να παλέψουμε για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, για τη νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας.

Η Κυριακή - αργία μας αφορά όλους! Στόχος των αστικών κυβερνήσεων και της μεγαλοεργοδοσίας είναι να την ξηλώσουν, είναι να επεκτείνουν αυτή τη βαρβαρότητα σε όλους τους κλάδους. Κανένας δε μπορεί και δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Οι εργαζόμενοι,οι αυτοαπασχολούμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα να ενώσουν τις δυνάμεις τους,να δυναμώσουν την κοινή πάλη τους και να βάλουν φρένο σε αυτή την κατρακύλα.»

Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία