12/2/20

Αλωνάκι Πάργας… Έκταση- φιλέτο σε ιδιώτες, ξεσηκωμός των κατοίκων


Δυόμισι χιλιάδες στρέμματα, έκταση φιλέτο στην παρθένα τουριστικά περιοχή «Αλωνάκι» του Δήμου Πάργας και οι κοπές δέντρων που ξεκίνησαν από ιδιώτες, έχουν ξεσηκώσει τους κατοίκους της περιοχής. Την Τρίτη και την Τετάρτη τα συνεργεία που εκτελούν εργασίες βρέθηκαν αντιμέτωπα με τους κατοίκους της Βαλανιδόραχης και άλλων χωριών που θεωρούν ότι οι εκτάσεις δεν είναι ιδιωτικές και ως εκ τούτου δεν έχει κανένας δικαίωμα εργασιών. Το πευκοδάσος άλλωστε αποτελεί καμάρι για τον τόπο τους.

Η περιπέτεια της έκτασης είναι πολυετής και όπως φαίνεται αρκετά μπερδεμένη. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες έχει εκδοθεί απόφαση του Αρείου Πάγου η οποία την κατοχυρώνει σε ιδιώτες.

Ιδιώτες που κάποιοι πρόγονοί της είχαν αγοράσει το σύνολο ή μέρος αυτής πριν το 1930 από Τούρκο Αγά!


Έτσι προχωρούν σε κοπές δέντρων καθώς είχαν αιτηθεί και διασφάλισαν άδεια από το Δασαρχείο.

Την Τετάρτη στο σημείο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι κάτοικοι προσπαθώντας να σταματήσουν οι εργασίες έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας ενώ εκεί βρέθηκε και ο Δήμαρχος Πάργας Νίκος Ζαχαριάς.

Οι κάτοικοι έχουν βάσιμες υποψίες ότι οι κοπές δέντρων αποτελούν πρώτο βήμα για την υλοποίηση κάποιας τουριστικής επένδυσης και είναι βέβαιοι ότι τους αμέσως επόμενους μήνες την θέση του δάσους που φτάνει μέχρι το κύμα θα πάρει κάποια τουριστική μονάδα.

Ο Δήμος Πάργας έχει ζητήσει από τη νομική του υπηρεσία όλο το ιστορικό της υπόθεσης και το θέμα θα συζητηθεί σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα συγκληθεί πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα.


Πηγή: epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία