Ένας Παλαιστίνιος νεκρός από τις ισραηλινές δυνάμεις στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη


Ένας Παλαιστίνιος διαδηλωτής σκοτώθηκε χθες από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο 19χρονος Μπαντρ Νάφλα πέθανε μετά τον τραυματισμό του στο λαιμό από σφαίρες των ισραηλινών δυνάμεων κατά τη διάρκεια ταραχών κοντά στην πόλη Τουλκάρεμ, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Ο θάνατος αυτός αυξάνει σε τέσσερις τον αριθμό των νεκρών στα βίαια επεισόδια που έχουν σημειωθεί μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών δυνάμεων από τότε που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παρουσίασε, στις 28 Ιανουαρίου, το σχέδιό του για μια διευθέτηση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, το οποίο απέρριψαν οι Παλαιστίνιοι.

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανέπτυξαν με την ευκαιρία της εβδομαδιαίας μουσουλμανικής προσευχής ενισχύσεις στην Ιερουσαλήμ και στην κατεχόμενη Δυτική 'Οχθη.

Συγκρούσεις ξέσπασαν σε αρκετούς τομείς της Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Περίπου εκατό Παλαιστίνιοι διαδήλωσαν κοντά στο τείχος ασφαλείας που χωρίζει το χωριό Μπιλίν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τον εβραϊκό οικισμό Μοντίν Ιλίτ, βορείως της Ραμάλας.

Οι διαδηλωτές έκαψαν λάστιχα και έριξαν πέτρες και κοκτέιλ μολότοφ σε ισραηλινούς στρατιώτες, οι οποίοι απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.


Πηγή: 902

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια