12/2/20

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Να πληρωθούν για εφημερίες, υπερωρίες και νυχτερινά οι εργαζόμενοι στις δημόσιες μονάδες Υγείας


Να εκταμιευθούν τα κονδύλια για την πληρωμή των εφημεριών και της αποζημίωσης για εργασία υπερωριακή, νυχτερινή και σε Κυριακές - αργίες στους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας ζητά το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Σε ανακοίνωση του σημειώνει:

«Δεν έχουν εκταμιευθεί τα αναγκαία κονδύλια για την πληρωμή των εφημεριών και της αποζημίωσης για εργασία νυχτερινή, υπερωριακή και σε Κυριακές - αργίες του 1ου τριμήνου του 2020, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να καθυστερήσουν να πληρωθούν στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου "ΘΡΙΑΣΙΟ", του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας και των υπόλοιπων δημόσιων μονάδων Υγείας.

Αποτελεί πρόκληση να καθυστερεί, με οποιαδήποτε δικαιολογία, η εκταμίευση των κονδυλίων για την πληρωμή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των δημόσιων μονάδων Υγείας, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική και των προηγούμενων κυβερνήσεων, χαρίζει φοροαπαλλαγές 616 εκατ. ευρώ και επιδοτήσεις ύψους 6 δισ. ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ζητάμε από τον υπουργό Υγείας και τις διοικήσεις της 2ης ΥΠΕ και του ΓΝΕ "ΘΡΙΑΣΙΟ" να προχωρήσουν σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

- Να εκταμιευθούν άμεσα τα αναγκαία κονδύλια για την πληρωμή των δεδουλευμένων (εφημερίες, νυχτερινά, αργίες, Κυριακές, υπερωρίες) του 1ου τριμήνου του 2020.

- Να πληρώνονται τα δεδουλευμένα κάθε μήνα, χωρίς καμία καθυστέρηση και περικοπή».

Επίσης ζητά να ανακληθούν οι υποχρεωτικές μετακινήσεις εργαζομένων από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία