5/2/20

ΣΕΜΙΣΕΑ - Καταγγέλλει την απόλυση εργαζόμενου από ιδιωτικό κέντρο


Φωτό αρχείου

Την απόλυση εργαζόμενου, μέλους του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ) από το ιδιωτικό κέντρο «Το Δεντράκι» όταν γνωστοποίησε την πιθανότητα να πάει φαντάρος σε 1 χρόνο από τώρα δεδομένου ότι λήγει η αναβολή του το 2021 καταγγέλλει το Σωματείο.

Στην ανακοίνωσή του σημειώνει:

«“Η παρούσα σύμβαση μπορεί να καταγγελθεί μονομερώς, αναίτια και ελεύθερα από τα συμβαλλόμενα μέρη σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο...” διαβάζουμε στη σύμβαση εργασίας που έδωσαν στον συνάδελφο να υπογράψει πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι του κατάπτυστου νόμου για την κατάργηση της αιτιολόγησης απόλυσης. Και με βάση αυτόν, όπως φαίνεται, ο κάθε εργοδότης μπορεί να απολύει χωρίς να δίνει λογαριασμό ακόμα και αν η αιτία είναι οι συνταγματικές υποχρεώσεις ενός εργαζόμενου! Βέβαια, η ίδια “ελευθερία” δεν θα ίσχυε στην περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος αναίτια πάλι δεν πήγαινε για δουλειά. Εκεί οι νομικές δικλίδες δίνουν το ελεύθερο στους εργοδότες να ζητάνε μέχρι και αποζημίωση από τους εργαζόμενους για παρακώλυση της λειτουργίας της επιχείρησής τους!

Η συγκεκριμένη πέρα για πέρα καταχρηστική πράξη της εργοδοσίας καλύφθηκε, ως συνηθίζεται στους χώρους μας, με το επιστημονικό περίβλημα της “κακής συνεργασίας” λόγω “μη τήρησης της μακροπρόθεσμης δέσμευσης στο θεραπευτικό έργο”. Βέβαια, η απόλυσή του εν μέσω της χρονιάς, δεν φαίνεται να επηρεάζει τόσο τη θεραπευτική σχέση κατά τη συγκεκριμένη εργοδότρια όσο το να έφευγε με τη λήξη της χρονιάς και να ολοκλήρωνε το θεραπευτικό του πλάνο, προετοιμάζοντας τις οικογένειες για την αν μη τι άλλο αναγκαστική αποχώρησή του. Ο συνάδελφος ούτε απέκρυψε το γεγονός ότι δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις κατά την πρόσληψή του ούτε έγινε ποτέ αποδέκτης κριτικής ή παραπόνων για τη δουλειά του ή τη συνέπειά του ως προς τις υποχρεώσεις του. Τουναντίον, αποδέχτηκε να παρακολουθείται και από επόπτη επιλογής του κέντρου, γεγονός που από μόνο του δείχνει πρόθεση καλής συνεργασίας.

Ο συνάδελφος όμως αντιμετώπισε μαχητικά την τρομοκρατία. Αμέσως ενημέρωσε το Σωματείο που παρενέβη, δεν δέχτηκε να υπογράψει απόλυση, προέβη σε καταγγελία και στην Επιθεώρηση Εργασίας. Η υπόθεσή του δεν είναι άλλο ένα τετελεσμένο γεγονός».

Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία