13/2/20

ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ - Επιχειρεί να βάλει «από το παράθυρο» τους εργοδοτικούς μηχανισμούς στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Αθήνας


Μέσω δικαστηρίων η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιχειρεί να ανατρέψει τις αποφάσεις που πήρε με μεγάλη πλειοψηφία το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας για τον αποκλεισμό εργοδοτικών μηχανισμών που λανσάρονται ως «σωματεία».

Λίγες ώρες μετά τις εργασίες και τις σημαντικές αποφάσεις του Συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, οι ηγεσίες του εργατοπατερισμού επιχείρησαν να επαναφέρουν «από το παράθυρο» τους εργοδοτικούς μηχανισμούς με τις ονομασίες «Ένωση Υπαλλήλων Εμπορίας Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ» και «Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων» (υπό τον έλεγχο της ΕΑΚ/ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΑΚΕ αντίστοιχα).

Ενώ οι ίδιοι οι σύνεδροι του ΕΚΑ με μεγάλη πλειοψηφία και μέσα από δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες, με ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση, αποφάσισαν να αποκλειστούν οι αντιπρόσωποι από τα παραπάνω «σωματεία»-μηχανισμούς (όπως και αυτοί από τον αντίστοιχο μηχανισμό με το όνομα «Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών»), όπου λύνουν και δένουν εργοδότες και μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ έσπευσε να σταθεί συμπαραστάτης στην προσπάθεια των εν λόγω μηχανισμών να ανατρέψουν τις αποφάσεις του Συνεδρίου, ασκώντας πρόσθετη παρέμβαση στις προσφυγές τους στα δικαστήρια, με τις οποίες αξιώνουν να πάρουν μέρος στις αρχαιρεσίες της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Ωστόσο, οι περιπτώσεις τους είναι τόσο εξόφθαλμες και ήδη μετράνε τρεις απορρίψεις στα σχετικά αιτήματα που κατέθεσαν για Προσωρινές Διαταγές ενάντια στις αποφάσεις του συνεδρίου.

Την Τρίτη το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα για Προσωρινή Διαταγή που κατέθεσε ο «Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων» προκειμένου να πάρουν οι αντιπρόσωποί του μέρος στις εκλογές.

Σήμερα, αντίστοιχο αίτημα για το ίδιο σωματείο κατατέθηκε από πέντε σωματεία στα οποία πλειοψηφεί η ΔΑΚΕ, το οποίο επίσης απορρίφθηκε.

Την ίδια τύχη είχε, επίσης, το αίτημα της περιβόητης «Ένωσης Υπαλλήλων Εμπορίας Τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ».

Όσον αφορά τον «Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Εταιρειών», με δεδομένο ότι οι αντιπρόσωποί του είχαν αποκλειστεί από το ΔΣ του ΕΚΑ, πριν ακόμα από το συνέδριο, οι εκπρόσωποί του είχαν καταφύγει στα δικαστήρια, ζητώντας να δοθούν κάρτες στους αντιπροσώπους του, με το δικαστήριο να παραπέμπει τη νομιμοποίησή τους στις διαδικασίες του Συνεδρίου, από τις οποίες -με βάση τη συζήτηση και την ψηφοφορία- αποκλείστηκαν.

Σε κάθε περίπτωση, και με αυτές τις μεθοδεύσεις των ηγεσιών του εργατοπατερισμού, επιβεβαιώνεται η ανάγκη στις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου Αθήνας που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές Σαββατοκύριακο, οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, κάθε τίμιος συνδικαλιστής, να ενισχύσουν μαζικά τη ΔΑΣ, τη δύναμη που αποτελεί εγγύηση για την ενίσχυση της πάλης για τα συμφέροντα των εργαζομένων και για συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών.

Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία