12/2/20

ΚΚΕ - Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να μην κλείσει καμία μονάδα των ΕΛΤΑ


Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος των ΕΛΤΑ ζητούν με Ερώτησή τους για τις εξελίξεις στα Ελληνικά Ταχυδρομεία προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Λιάνα Κανέλλη Μαρία Κομνηνάκα και Λεωνίδας Στολτίδης.

Η Ερώτηση αναφέρει:

«Από την αρχή του χρόνου εκατοντάδες εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ βρίσκονται σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, αφού χωρίς καμία προειδοποίηση κλείνουν δεκάδες καταστήματα και κέντρα Διανομής. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην Αττική έχουν κλείσει του Βοτανικού, του Ψυχικού, της Πεύκης, του Γκύζη, του Ταύρου και του Υμηττού. Στη Θεσσαλονίκη, του Ελευθέριου στο Κορδελιό, των Βασιλικών στον Δήμο Θέρμης. Κλεισίματα έχουν γίνει και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, εκατοντάδες εργαζόμενοι που απασχολούνται σε έργο των ΕΛΤΑ μέσω τρίτων εταιρειών, είτε απολύθηκαν είτε υπέγραψαν συμβάσεις διάρκειας από 7 ημερών έως μήνα, με ανοικτό το ενδεχόμενο να βρουν την πόρτα της ανεργίας με την λήξη της σύμβασής τους.

Επίσης, στις αρχές του μήνα, η διοίκηση των ΕΛΤΑ προχώρησε στην προκήρυξη θέσεων ειδικοτήτων, που απασχολούνται εργαζόμενοι, που ήδη εργάζονται σε τέτοιες ειδικότητες και απασχολούνται στο έργο μέσω εργολαβικής εταιρείας.

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι θα μείνουν εκατοντάδες εργαζόμενοι άνεργοι και στο προσωπικό που είναι με συμβάσεις αορίστου χρόνου θα επέλθει περαιτέρω εντατικοποίηση.

Τις αρνητικές εξελίξεις συμπληρώνει η πρόσφατη απόφαση της Διοίκησης να παραχωρήσει την "υλοποίηση του έργου συμβουλευτικής υποστήριξης των ΕΛΤΑ για την εξέταση εναλλακτικών σεναρίων διαμόρφωσης προγράμματος εθελουσίας εξόδου στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας και της αναπτυξιακής προοπτικής των Ελληνικών Ταχυδρομείων" στην εταιρεία PLAS A.E.

Για την κατάσταση αυτή σοβαρές είναι οι ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, που σε συνέχεια της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί στην απαξίωση, την υπολειτουργία και τελικά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των καταστημάτων των ΕΛΤΑ με σκοπό την παράδοση του κρίσιμου τομέα των ταχυδρομείων και των υπηρεσιών που παρέχουν στο λαό σε επιχειρηματικούς ομίλους, στέλνοντας εκατοντάδες εργαζόμενους στην ανεργία και μετατρέποντας σε πανάκριβο εμπόρευμα τις ταχυδρομικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα για τις απομακρυσμένες περιοχές.

Ερωτώνται  οι κ. υπουργοί:

Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση, ώστε:
- Κανένας εργαζόμενος να μην απολυθεί.

- Να μετακινηθούν στον ΕΛΤΑ με συμβάσεις αορίστου χρόνου, οι ενοικιαζόμενοι και οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, αφού εξυπηρετούν διαρκείς ανάγκες, στο έργο και τη μονάδα που δουλεύουν.

- Να μην κλείσει καμία μονάδα των ΕΛΤΑ πουθενά στην Ελλάδα, να επαναλειτουργήσουν αυτές που ανέστειλαν τη λειτουργία τους.

Ποιο είναι το σχέδιο εξυγίανσης - διασφάλισης της βιωσιμότητας που προτείνουν, πώς θα διασφαλιστεί ότι δεν θα έχει επιπτώσεις στους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας, αλλά και στον λαό».

Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία