13/2/20

ΚΚΕ - Ερώτηση για τις ελλείψεις σε προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας


Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για τις ελλείψεις σε προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας της ΠΕ Έβρου κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Η Ερώτηση αναφέρει:

«Σε απαξίωση οδηγείται το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας της ΠΕ Έβρου, που συνεχώς αποδυναμώνεται από προσωπικό, δημιουργώντας παράλληλα σοβαρά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι εδώ και 15 μήνες το ΚΥ έχει μείνει χωρίς παιδίατρο. Δηλαδή από το 2018, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε η παιδίατρος, δεν έχει αναπληρωθεί η θέση με ό,τι αυτό σημαίνει για την πρόληψη και υγεία των παιδιών της περιοχής αλλά και την οικονομική επιβάρυνση των γονιών τους, οι οποίοι αναγκάζονται να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, πόσο μάλλον αν χρειαστεί να επισκεφθούν ένα δημόσιο νοσοκομείο διανύοντας μεγάλες αποστάσεις.

Επιπλέον, κενές είναι οι θέσεις του ακτινολόγου και του μικροβιολόγου καθώς επίσης και του τραυματιοφορέα, ενώ το ΚΥ παραμένει αφύλακτο γιατί δεν διαθέτει φύλακες.

Οι αιτίες της επικίνδυνης αυτής κατάστασης βρίσκονται στη διαχρονικά αντιλαϊκή πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και συγκυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής κυβέρνησης ΝΔ, που συνεχίζει στο δρόμο της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας.

Επειδή όμως κερδοφορία του κεφαλαίου και προστασία της Υγείας του ελληνικού λαού δεν συμβιβάζονται,

Ερωτάται ο κ. υπουργός, ποια άμεσα μέτρα πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση:

Για να γίνουν οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις επαρκούς αριθμού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού κ.ά.), με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας της ΠΕ Έβρου, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής».

Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία