4/2/20

Τις επόμενες μέρες τροπολογία για την πώληση της ΛΑΡΚΟ


Τις επόμενες μέρες, πιθανότατα την Πέμπτη ή την Παρασκευή, θα κατατεθεί κυβερνητική τροπολογία στη Βουλή που θα οδηγεί σε πώληση τη ΛΑΡΚΟ. Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης βρίσκει αντίθετους τους εργαζόμενους του εργοστασίου, συνδικάτα και φορείς της περιοχής που διοργάνωσαν μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Αβέβαιο είναι το μέλλον των εργαζόμενων στη ΛΑΡΚΟ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα FM».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Έχουμε καταλήξει και θα φέρουμε τροπολογία με το υπουργείο Οικονομικών για να εκκινήσει η διαδικασία και να εφαρμοστεί η απόφαση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του 2014 που προβλέπει το διαχωρισμό των στοιχείων ενεργητικού της εταιρείας και τη διεξαγωγή δύο παράλληλων διαγωνισμών την ίδια ημέρα (για τα ορυχεία και για το εργοστάσιο) ώστε να υπάρξει ένας επενδυτής που θα συνάψει νέες συμβάσεις με τους εργαζομένους, αποφασίζοντας ο ίδιος ποιους και πόσους θα πάρει. Τεκμαίρεται ωστόσο ότι θα προσλάβει τους περισσότερους λόγω της εμπειρίας που έχουν στην παραγωγή νικελίου».

Ο Κ. Χατζηδάκης δήλωσε ακόμα πως «προσανατολιζόμαστε προς ένα καθεστώς ειδικής διαχείρισης στη βάση νόμου του 2014. Θα πρέπει όμως να κάνουμε μια σειρά τροποποιήσεων, διότι το απίστευτο οικονομικό χάος που υπάρχει στη ΛΑΡΚΟ δεν μας διευκολύνει να βρούμε μια νομικά στέρεα λύση».

Επίσης αναφέρθηκε στις υπόλοιπες ιδιωτικοποιήσεις που «τρέχει» η κυβέρνηση της ΝΔ. Για τη ΔΕΠΑ υποστήριξε πως «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και όσοι αμφιβάλλουν γι' αυτό, καλό είναι να μετριάσουν την κριτική του διότι η πραγματικότητα θα τους διαψεύσει - και πολύ σύντομα μάλιστα». Δήλωσε πως άμεσα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ σε ποσοστό 49%, για τη μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ ανέφερε ότι η διαδικασία συνεχίζεται και πως «αναζητούμε να βρούμε την κατάλληλη ευκαιρία διότι η συναλλαγή πρέπει να είναι κερδοφόρα για το Δημόσιο». Για τον ΑΔΜΗΕ ανέφερε ότι θα γίνουν κινήσεις για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση.

Για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ανέφερε ότι θα οριστεί ειδικός συντονιστής για την εποπτεία του σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών. Για την Υπόγεια Αποθήκη Φυσικού Αερίου στην Καβάλα είπε ότι υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.

Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία