8/2/20

ΚΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΚΚΕ Καταγγέλλει ότι το Κέντρο Υγείας της πόλης λειτουργεί χωρίς παιδίατρο από το 2018


Η ΚΟ Ορεστιάδας του ΚΚΕ καταγγέλλει το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας της πόλης λειτουργεί χωρίς παιδίατρο από το 2018, ενώ το παιδιατρικό ιατρείο λειτουργεί ως αποθήκη υλικών.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Η Κομματική Οργάνωση Ορεστιάδας του ΚΚΕ, θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των γονέων της περιοχής μας, που βλέπουν το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας να παραμένει χωρίς παιδίατρο εδώ και 15 μήνες. Από το 2018 που συνταξιοδοτήθηκε η παιδίατρος, η θέση παραμένει κενή με αποτέλεσμα να πληρώνουν ακριβά το "μάρμαρο" οι γονείς, που αναγκάζονται να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία.

Ακόμα στο κέντρο Υγείας Ορεστιάδας παραμένουν κενές οι θέσεις του ακτινολόγου, του μικροβιολόγου, του νυχτοφύλακα, του τραυματιοφορέα και είναι ανύπαρκτη η τεχνική υπηρεσία.

Οι ευθύνες είναι μεγάλες και της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της σημερινής της ΝΔ, που με την πολιτική της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, απαξιώνουν το δημόσιο σύστημα υγείας με στόχο την παραπέρα ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση του ευαίσθητου τομέα της υγείας και την παράδοσή του στους νόμους της αγοράς, για να ενισχύσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Η κατάσταση θα χειροτερέψει για το 2020 καθώς κρατική χρηματοδότηση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι μειωμένη κατά 4 εκατ. ευρώ. Από 136 εκατ. ευρώ το 2019, το 2020 προϋπολογίζονται 132 εκατ. ευρώ ( - 2,9% ). Οι δε δαπάνες για το προσωπικό είναι και αυτές μειωμένες, από 65 εκατ. ευρώ το 2019, μειώνονται στα 49 εκατ. ευρώ το 2020, δηλ. είναι 16 εκατ. λιγότερες ( -24% ).

Η Οργάνωση Ορεστιάδας του ΚΚΕ καλεί το υπουργείο Υγείας να παρέμβει και να δώσει λύση στο πρόβλημα. Να τοποθετηθεί άμεσα παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας.

Καλεί ακόμα τους γονείς, τους συλλόγους γονέων, τους συλλόγους των εκπαιδευτικών , τα νέα ζευγάρια, όλους τους εργαζόμενους, να μην περιμένουν τίποτα το καλό για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των παιδιών τους από τις πολιτικές της ΕΕ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ και των άλλων "συγγενών" του ευρωμονόδρομου. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, να υπερασπιστούν το δημόσιο σύστημα Υγείας, να καταδικάσουν τις πολιτικές εμπορευματοποίησής του και να απαιτήσουν την άμεση τοποθέτηση παιδίατρου στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας.»

Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία