5/2/20

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - Απλήρωτοι 15 μήνες οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί


Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και 15 μήνες οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας. Με πρόσχημα τη συγχώνευση του ΤΕΙ Θεσσαλίας με το Πανεπιστήμιο, οφείλονται στους εκτάκτους τα δεδουλευμένα του Νοέμβρη και Δεκέμβρη του 2018 (!) όσο και των αντίστοιχων μηνών του 2019 και της αποζημίωσης αδείας. Οι πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, αντί να βρούνε λύση στο μείζον αυτό ζήτημα, υποβαθμίζουν το πρόβλημα και το ανάγουν σε ευθύνη άλλων φορέων και Ιδρυμάτων, για τη συγχώνευση των οποίων έβαλαν πλάτη όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο Σύλλογος Εκτάκτου Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΤΕΙ Θεσσαλίας επισημαίνει τις ευθύνες της πρυτανείας για αυτήν την κατάσταση και για τις συνέπειες της συγχώνευσης, αφήνοντας αιχμές για Τμήματα τα οποία παραπαίουν και για την εργασιακή αβεβαιότητα των αποφοίτων.

Ταυτόχρονα, καταγγέλλει και το υπουργείο Παιδείας, καθώς παρά το γεγονός της υποβολής υπομνήματος με τον πιο επίσημο τρόπο από το Σύλλογο, εδώ και αρκετούς μήνες, δείχνει επίσης να αδιαφορεί επικαλούμενο αδυναμία προώθησης του αιτήματος από το ένα γραφείο στο άλλο.

Ο Σύλλογος των εκτάκτων καλεί το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους φοιτητές, να παλέψουν απαιτώντας την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων που οφείλονται σε όλους τους εκτάκτους, συμβάσεις αξιοπρέπειας και όχι φτώχειας με πλήρες ωράριο, να μη χάσει κανένας τη δουλειά του λόγω της συγχώνευσης - κατάργησης του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία