14/1/20

Υπόθεση Ελένης Τοπαλούδη


Στο εδώλιο του Α’Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών, κάθισαν σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία της  Ελένης Τοπαλούδη, μετά το αίτημα του Εισαγγελέα Εφετών Ρόδου κ. Κτιστάκη να μην διεξαχθεί η δίκη στον τόπο τέλεσης του εγκλήματος για λόγους ασφαλείας και διασάλευσης της δημόσιας τάξης.

Οι γονείς του θύματος βρέθηκαν από νωρίς στο Εφετείο, καθώς ήταν και από τους πρώτους μάρτυρες κατηγορίας που θα κατέθεταν για την υπόθεση.

Οι συνήγροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, κάνοντας χρήση του δικαιώματος εξαίρεσης ενόρκων που ορίζεται δικονομικά, εξαίρεσαν γυναίκες ενόρκους όπως αναμέναμε.

Η σκληρότητα του εγκλήματος και οι αναγκαστικές λεπτομέρειες που έπρεπε να κατατεθούν σήμερα μέσα στην αίθουσα, έκαναν τον διοικητή του Κλιμακίου ειδικών αποστολών του Λιμενικού, Θωμά Ζόβας, που εξιχνίασε το έγκλημα να ζητά να φύγει η μητέρα της Ελένης από την αίθουσα για να μπορέσει να καταθέσει.

“Στο σπίτι είχε παντού αίματα. Είχαν καθαρίσει το χώρο αλλά μετά τον έλεγχο με το ειδικό φως προέκυψε πως ήταν γεμάτο αίματα. Ό,τι έγινε έγινε μάλλον στα γρήγορα…

Όταν την πετούσαν στη θάλασσα πρόθεση τους ήταν να την εξαφανίσουν, είχαν αποφασίσει να την ρίξουν στο γκρεμό, γιατί τους είχε πει ότι θα τους καταγγείλει. Το να κουβαλήσεις κάποιον και να τον κατεβάσεις από τη σκάλα είναι κάτι εφικτό. Το να τον πετάξεις όμως στη θάλασσα θέλει δυο. Για να μπορέσει να φύγει σε απόσταση έπρεπε να πεταχτεί με δύναμη», κατέθεσε μεταξύ άλλων ο κύριος Ζόβας, ο οποίος και δήλωσε σίγουρος για την ενοχή των δύο ανδρών.

Η μητέρα της, αφού κατέθεσε και αντιμετώπισε πρόσωπο με πρόσωπο τους δολοφόνους του παιδιού της, κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Είπε χαρακηριστικά:«Θέλω να δω τις φάτσες τους έχω το δικαίωμα. Δις ισόβια δεν θα δουν το φως του ήλιου για να δικαιωθώ. Θα τους σκοτώσω εγώ, δεν θα γλιτώσετε από τα χέρια μου. Εγώ θα την κάνω τη δουλειά. Η Ελένη ήταν ό,τι πιο όμορφο χάρηκα όταν τη γέννησα».

Ο κύριος Τοπαλούδης πατέρας της Ελένης τόνισε στην κατάθεσή του συγκινημένος: «Παρούσα στην αίθουσα είναι η Ελένη Τοπαλούδη , είναι στις ψυχές μας και στις καρδιές μας και θα είναι αιώνια. Στο εδώλιο έπρεπε να κάθονται οι γονείς των κατηγορουμένων γιατί ενώ είχαν παρατηρήσει επιθετικές συμπεριφορές δεν έκαναν τίποτα για τα παιδιά τους. Έτσι, θα είχαν προστατεύσει τη κόρη μας γιατί αν δεν ήταν το δικό μας παιδί θα ήταν ένα άλλο. Μακάρι η Ελένη να ήταν ζωντανή και να μην φτάναμε σε αυτό το σημείο ούτε εμείς ούτε οι κατηγορούμενοι».

Ο κύριος Τοπαλούδης έχει επανειλημμένως αναφερθεί στην ανάγκη ανάδειξης ανάλογων υποθέσεων, αλλά και αλλαγής του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου που αφορά στους βιασμούς, ώστε καμία άλλη γυναίκα να μην βρεθεί στη θέση της κόρης του.

Την άμεση και δικαιολογημένη αντίδρασή του προκάλεσαν η άρνηση των ευθυνών από μέρους οι δύο κατηγορουμένων, οι οποίοι λένε πως λυπούνται για ότι έγινε με την Ελένη, αλλά δεν έγινε τίποτα με την Ελένη. Δηλώνουν και οι δύο απλοί παρατηρητές, σε ένα έγκλημα που εκτυλισσόταν από τον συγκατηγορούμενο. Ο καθένας ισχυρίζεται ότι παρατηρούσε, ενώ ο άλλος δρούσε. Μάλιστα έκαναν λόγο περί συναίνεσης από πλευράς της κοπέλας. Εκεί ο πατέρας της δεν άντεξε:“Δεν ντρέπεστε λίγο; Για ποια συναίνεση μιλάτε; Με το μαχαίρι στο λαιμό τη βιάσατε… Το κορίτσι μας ήταν το τυχερό , αν δεν ήταν η Ελένη θα ήταν κάποιο άλλο κορίτσι”.

Το παραπεμπτικό βούλευμα, η έρευνα που έχει διεξαχθεί σχετικά με το έγκλημα, το αποδεικτικό υλικό είναι παραπάνω από ξεκάθαρα στην υπόθεση Τοπαλούδη. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά από το ίδιο το βούλευμα:”Κι ενώ η παθούσα ήταν αβοήθητη, έρμαιο στις σεξουαλικές διαθέσεις τους, πέραν της εξώγαμης συνουσίας, εκμεταλλευόμενοι την εκμηδένιση της αντίστασής της, λόγω της σωματικής και ψυχικής εξάντλησής της, εξανάγκασαν αυτήν να ανεχθεί επιπλέον ασελγείς πράξεις. Στην προβαλλόμενη δε άρνηση της παθούσας να προβεί στην ασελγή πράξη, οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι, σημειωτέον, είχαν έντονη ενασχόληση με τις πολεμικές τέχνες, γρονθοκόπησαν αυτή με δύναμη στο πρόσωπο, με συνέπεια εκείνη να ζαλιστεί και να χάσει στιγμιαία τις αισθήσεις της”.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί στις 28 Ιανουαρίου. Ελπίζουμε σε απόδοση δικαιοσύνης και για τους οικείους του θύματος, αλλά και για όλη την κοινωνία.

*Φωτογραφία:ΕUROKINISSI

Πηγή: katiousa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία