7/1/20

Επειδή κάποιοι πιστεύουν ότι ο Σουλεϊμανί ήταν ο Τσε Γκεβάρα γιατί τον δολοφόνησαν οι Αμερικανοί…

Επειδή κάποιοι μπερδεύονται και νομίζουν ότι ο Σουλεϊμανί ήταν ο Τσε Γκεβάρα γιατί τον δολοφόνησαν οι Αμερικανοί, θα πρέπει να τους ενημερώσουμε ότι ο Σουλεϊμανί είχε συμμετοχή, καθοδηγώντας την πολιτοφυλακή του Ιράκ, στη σκληρή καταστολή των διαδηλώσεων των προηγούμενων ημερών στο Ιράκ κατά τις οποίες δολοφονήθηκαν δεκάδες διαδηλωτές. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί πολίτες του Ιράκ βγήκαν στους δρόμους να πανηγυρίσουν για τη δολοφονία του. Μην μπερδευόμαστε λοιπόν γιατί ο Σουλεϊμανί δεν ήταν ο Τσε Γκεβάρα.
Η δολοφονική ενέργεια των ΗΠΑ σε βάρος του Σουλεϊμανί οξύνει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή και πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα. Οι ΗΠΑ δεν δικαιούνται να ενεργούν σε ξένες χώρες, πολύ περισσότερο δεν έχουν δικαίωμα να δολοφονούν τον οποιονδήποτε Σουλεϊμανί. Οι λαοί του Ιράν και του Ιράκ, με τη δική τους δράση, είναι αρμόδιοι να απαλλαγούν από τον κάθε Σουλεϊμανί. Η Αμερικάνικη εμπλοκή δεν γίνεται για να απαλλάξει κανέναν λαό από κανέναν δικτάτορα και περίτρανο παράδειγμα είναι αυτό το ίδιο το Ιράκ. Η εμπλοκή των Αμερικανών γίνεται για να βυθίσει λαούς στο σκοτάδι, όπως βύθισε και το λαό του Ιράκ, ο οποίος πέρασε από την καταστολή του Σαντάμ Χουσεΐν στην καταστολή του Σουλεϊμανί.
Οι Αμερικανοί δολοφονούν για τα συμφέροντα των μονοπωλιακών τους ομίλων και οι λαοί πρέπει να αντιδράσουν δυναμικά στις ενέργειες και στις δολοφονίες των ΗΠΑ, χωρίς όμως να μπερδεύονται ηρωοποιώντας διάφορους Σουλεϊμανί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία