9/1/20

«Ενας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ» Παράταση μέχρι τις 26 Γενάρη για τη μεγάλη έκθεσηΣτις 26 Γενάρη θα ολοκληρωθεί η έκθεση αρχειακού υλικού της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στην έδρα της Οργάνωσης (Αχαρνών 241, σταθμός ΗΣΑΠ «Αγιος Νικόλαος»), με τίτλο «Ενας αιώνας δράσης μέσα από τις εκδόσεις του ΚΚΕ», παίρνοντας παράταση κατά μια βδομάδα.

Ηδη την έκθεση έχουν επισκεφτεί και έχουν ξεναγηθεί εκατοντάδες μέλη και φίλοι του Κόμματος, και μέσω των Οργανώσεων αλλά και με μεμονωμένες επισκέψεις, για να δουν από κοντά τα συγκλονιστικά ντοκουμέντα, με βιβλία και άλλες εκδόσεις, από όλη την ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ. Στις προθήκες φιλοξενούνται τέτοια ντοκουμέντα από τη στιγμή της ίδρυσής του Κόμματος μέχρι και σήμερα, αποδεικνύοντας ότι πάντα το Κόμμα είχε ψηλά το καθήκον της ιδεολογικής και πολιτικής μάχης, της διάδοσης του μαρξιστικού βιβλίου, της αντιπαράθεσης με τη σάπια αστική ιδεολογία. Ογκώδεις τόμοι που με πολύ κόπο κατάφερναν οι κομμουνιστές να σπάνε τα εμπόδια της λογοκρισίας και να μπάζουν στις φυλακές, βιβλία που αξιοποιήθηκαν για τη μόρφωση των πολιτικών κρατουμένων και στα οποία φαίνονται οι σφραγίδες των φυλακών. Επίσης, στρατιωτικά εγχειρίδια του ΔΣΕ, τα οποία τυπώνονταν στο βουνό, μαζί με θεωρητικά βιβλία, όπως το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο», απαραίτητο εφόδιο για τους μαχητές. Εκδόσεις που δείχνουν ότι ακόμα και στις πιο μεγάλες ανατάσεις του κινήματος, όταν η ταξική αναμέτρηση έφτανε στο απόγειό της, η διάδοση της μαρξιστικής γνώσης, του προοδευτικού βιβλίου, ήταν από τα πρώτα καθήκοντα του ΚΚΕ. Κάτι που φαίνεται και από τις καμουφλαρισμένες εκδόσεις σε συνθήκες παρανομίας. Ξεχωριστό κεφάλαιο της έκθεσης αφιερώνεται στην εκδοτική προσπάθεια στην πολιτική προσφυγιά. Στο χώρο επίσης υπάρχουν κατοπινές εκδόσεις από τα μετεμφυλιακά χρόνια, τα χρόνια της δικτατορίας, φτάνοντας μέχρι το σημερινό εκδοτικό του Κόμματος, τη «Σύγχρονη Εποχή».

Η έκθεση λειτουργεί τις εξής μέρες και ώρες:

Τετάρτη 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Παρασκευή 5 μ.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο και Κυριακή 10 π.μ. - 1 μ.μ. και 5 μ.μ. - 8 μ.μ. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου.

Για ομαδικές επισκέψεις, τηλέφωνο στο 210.5282.607 (Δευτέρα - Παρασκευή 10 π.μ. - 12 μ. και 6 μ.μ. - 8 μ.μ.). Ανεξάρτητα από τις οργανωμένες επισκέψεις, υπάρχει δυνατότητα ξενάγησης για επισκέπτες οποιαδήποτε στιγμή της λειτουργίας της έκθεσης.

Εκθεση εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» που κυκλοφόρησαν από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα λειτουργεί στο βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής» στην Αθήνα (Μαυροκορδάτου 1-3), τις μέρες και ώρες λειτουργίας του. Συγκεκριμένα: Δευτέρα 9 π.μ. - 4 μ.μ., Τρίτη 9 π.μ. - 8 μ.μ., Τετάρτη 9 π.μ. - 4 μ.μ., Πέμπτη 9 π.μ. - 8 μ.μ., Παρασκευή 9 π.μ. - 8 μ.μ., Σάββατο 9 π.μ. - 3 μ.μ.

Πηγή: rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία