4/12/19

Εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της ΚούβαςΚάλεσμα σε εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης προς τον αγωνιζόμενο λαό της Κούβας, την Τετάρτη 11 Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ. στον κινηματογράφο «Studio» (Σπάρτης & Σταυροπούλου 33, πλατεία Αμερικής), απευθύνει σε όλους τους φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στις οργανώσεις ειρήνης, σε όλους τους φίλους της Κούβας, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης.
Στο κάλεσμά του ο Σύνδεσμος τονίζει ανάμεσα σε άλλα:
«Φέτος συμπληρώθηκαν 60 χρόνια από τη μεγάλη Κουβανική Επανάσταση, που άνοιξε το δρόμο για τα σημαντικά επιτεύγματα του σοσιαλισμού στην Κούβα, σηματοδοτώντας την ηρωική πορεία του αγωνιζόμενου κουβανικού λαού ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.
Σε όλα αυτά τα 60 χρόνια, η Κούβα κατάφερε πρωτόγνωρες κατακτήσεις για το λαό της που αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός για τον καπιταλιστικό κόσμο, όπως για παράδειγμα η δωρεάν και καθολική πρόσβαση σε αναβαθμισμένες παροχές Υγείας και Παιδείας. Ταυτόχρονα, και παρά τα τεράστια εμπόδια και τις δυσκολίες, οργάνωσε την πιο πλατιά διεθνιστική αλληλεγγύη σε άλλους λαούς σε όλο τον πλανήτη, στη Λατινική Αμερική, στην Αφρική κ.α.
Την ίδια ώρα, όμως, σε όλα αυτά τα 60 χρόνια, η Κούβα αντιμετώπισε την πιο λυσσαλέα επιθετικότητα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με επεμβάσεις στο έδαφός της, δολοφονικές ενέργειες, προβοκάτσιες και την ασίγαστη δράση κάθε είδους μυστικών υπηρεσιών, συκοφάντηση και χυδαίο αντικομμουνισμό. Αποκορύφωμα είναι, οπωσδήποτε, ο πολύμορφος οικονομικός, πολιτικός και χρηματοπιστωτικός αποκλεισμός που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ, με ανυπολόγιστες επιπτώσεις σε βάρος του κουβανικού λαού, σε συνδυασμό με τη γνωστή Κοινή Θέση της ΕΕ, η κατάργηση της οποίας δεν έχει αναιρέσει τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της ΕΕ απέναντι στην Κούβα.
Σήμερα η κατάσταση στην Κούβα, όπως και στην υπόλοιπη Λατινική Αμερική, βρίσκεται σε μια ιδιαίτερη καμπή, η ιμπεριαλιστική επιθετικότητα βρίσκεται σε μια νέα φάση όξυνσης. Μετά από τη βαθιά, συγχρονισμένη καπιταλιστική κρίση με διεθνείς διαστάσεις και μπροστά στους κινδύνους της οικονομικής επιβράδυνσης σε μεγάλες καπιταλιστικές χώρες ή και μιας νέας, ακόμα πιο βαθιάς κρίσης, η όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στις μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εκφράζεται με ένταση σε όλο τον κόσμο, με ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολεμικές συγκρούσεις, καταστροφή, φτώχεια και προσφυγιά, όπως άλλωστε γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας από την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μας, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή κ.λπ. Με τον ίδιο τρόπο, η όξυνση των ανταγωνισμών αυτών εκδηλώνεται με ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, επεμβάσεις, πραξικοπήματα κ.λπ. στη Λατινική Αμερική.
Η Κούβα ήταν και συνεχίζει να είναι στην αιχμή του δόρατος για την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και σήμερα είναι αντιμέτωπη με έναν νέο κύκλο όξυνσης του αμερικανικού αποκλεισμού».
Και προσθέτει: «Οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης σε όλη αυτήν την κατάσταση, τόσο συνολικά εμπλέκοντας τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς όσο και ειδικότερα ανεχόμενες και στηρίζοντας την επιθετικότητα ενάντια στην Κούβα μέσα στην ΕΕ και στις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ.
Δεν μας τρομάζουν!
Σας καλούμε να διατρανώσουμε τη φωνή μας ενάντια στο ιμπεριαλιστικό τέρας, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους πολέμους, που σκορπούν την καταστροφή, το θάνατο και την προσφυγιά, σε μια πλατιά εκδήλωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο λαό της Κούβας, για:
-- Να καταδικάσουμε την όξυνση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας ενάντια στην Κούβα και συνολικότερα.
-- Να διεκδικήσουμε την άμεση παύση του απάνθρωπου και βάρβαρου πολύμορφου αποκλεισμού των ΗΠΑ απέναντι στην Κούβα, να κλείσει τώρα η βάση του Γκουαντάναμο, που παράνομα διατηρούν οι ΗΠΑ στο έδαφος της Κούβας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία