3/12/19

Τεχνογνωσία από την ισπανική αστυνομία θα πάρουν οι δυνάμεις καταστολής


Η ισπανική αστυνομία ετοιμάζεται να αποστείλει ειδικούς εκπαιδευτές της στη Χιλή, προκειμένου «να παράσχουν τεχνογνωσία στις κατασταλτικές δυνάμεις της χώρας» την ώρα που συνεχίζονται για πάνω από 40 ημέρες οι λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ισπανικής εφημερίδας «El Mercurio», που αναδημοσιεύουν οι χιλιανές εφημερίδες, ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα απέστειλε αίτημα αρωγής, που αφορά τη «μετάδοση της εμπειρίας» που έχει αποκτήσει η ισπανική αστυνομία από την καταστολή των κινητοποιήσεων των Καταλανών, αλλά και των Βάσκων!
Σε πρώτο στάδιο, το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας θα αποστείλει ειδικούς εκπαιδευτές στην καταστολή επεισοδίων στη Χιλή. «Πρόκειται, κατά βάση, για "έλεγχο των μαζών", για το πώς θα διεκπεραιώνεται η δραστηριότητα των αστυνομικών οργάνων όταν ο αριθμός των ριζοσπαστικών στοιχείων είναι μεγάλος», εξηγεί στο δημοσίευμά της η «El Mercurio». Στο δεύτερο στάδιο της «ανταλλαγής αστυνομικής τεχνογνωσίας», μία μονάδα των χιλιανών δυνάμεων καταστολής θα μεταβεί στην Ισπανία για να παρακολουθήσει κι εμπειρικά το ισπανικό παράδειγμα.
Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, «εξετάζεται η περίπτωση να δεχθεί η Ισπανία, με σταδιακή μορφή, αρκετούς αστυνομικούς από τη Χιλή για να λάβουν την ίδια εκπαίδευση με τα όργανα των ειδικών κατασταλτικών μονάδων (UIΡ) της αστυνομίας της».
Η κυβέρνηση της Χιλής ζήτησε ανάλογη βοήθεια και από τη γαλλική αστυνομία. Μολαταύτα, η Γαλλία αρνήθηκε.
Πηγή: 902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία