26/11/19

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟ ΚΑΙ ΝΤΑΝΤΑΜΗ…ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Γράφει ο Σαββίδης Παναγιώτης

Σε ρόλο φοροεισπράκτορα και η νέα διοίκηση του δήμου Κατερίνης με δήμαρχο τον Κώστα Κουκουδήμο ( Ν.Δ.) με την σύμπραξη του συνδυασμού του κυρίου Γιώργου Νταντάμη( ΣΥΡΙΖΑ).
Οι παρατάξεις και οι σύμβουλοι τους ψήφησαν κατά πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 19 Νοέμβριου και αποφάσισαν την αύξηση των δημοτικών τελών κατά 20%, αύξηση 10% στα τέλη άρδευσης και 5% αύξηση στο ανταποδοτικό τέλος χρήσης λαϊκών αγορών.
Η λειτουργία του δήμου σε φορομπηχτικό μηχανισμό αδειάζει ακόμα περισσότερο την τσέπη του ήδη λεηλατημένου εισοδήματος μισθωτών, συνταξιούχων, μικρών εμπόρων, επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων, μικρομεσαίων κτηνοτρόφων – αγροτών.
Αποτελεί ένα απαράδεκτο γεγονός και αρνητική εξέλιξη οι αυξήσεις τελών, που πρέπει να προβληματίσει όλους αυτούς που έψαχναν «αλλαγή» στο πρόσωπο του κυρίου Κουκοδήμου, που ήταν ο εκλεκτός πολλών επιχειρηματικών κύκλων όντας και ο ίδιος μέρος αυτών των κύκλων.
Ο Δήμος αντί να είναι ανάχωμα στην λαϊκή οικογένεια από την επίθεση που δέχεται από την πολιτική του κεφαλαίου, να αγωνίζεται και να παλεύει για αυτήν, την φορτώνει νέα βάρη για πράγματα που δεν ευθύνεται.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν οι δήμοι διοικούνται σαν επιχειρήσεις, Α.Ε. πράγμα που είχαν αναδείξει προεκλογικά οι κομμουνιστές και οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Τότε κορόιδευαν τον κόσμο και αντιπαρέβαλαν στο επιχείρημα αυτό και στα πολλά άλλα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ότι οι εκλογές στην τοπική διοίκηση δεν είναι πολιτικές, έχουν άλλο χαρακτήρα και τον είχαν «ταράξει» στα χαμόγελα, τις χειραψίες και στις στημένες φωτογραφίες μέχρι να υφαρπάξουν την λαϊκή ψήφο.
Ο Δήμος μάνατζερ επιχειρηματιών θα είναι πάντα εχθρικός ως προς τις κοινωνικές ανάγκες και τα λαϊκά συμφέροντα. Και έχουμε να δούμε ακόμα πολλά επεισόδια σε αυτή την κατεύθυνση αφού ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν γαντζωθεί πάνω και σε αυτή την δημοτική αρχή όπως είχε συμβεί και στην προηγούμενη.
Η αντιλαϊκή πολιτική των δήμων απορρέει από το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσια λειτουργιών τους που ψήφισαν και στηρίζουν όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις. Σε αυτό αντιτάχθηκαν οι κομμουνιστές και οι εκλεγμένοι με την «Λαϊκή Συσπείρωση».
Στόχος τους να διευκολυνθεί η στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα δημοτικής περιουσίας, την εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών.
Καμιά συναίνεση σε αυτή την πολιτική.
Μαχητικά, αγωνιστικά, ο λαός να την αμφισβητήσει και να παλέψει για την ανατροπή της μέσα από το οργανωμένο κίνημα της ανυπακοής και αντεπίθεσης δημιουργώντας την δικιά του κοινωνική συμμαχία ενάντια σε μονοπώλια και καπιταλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία