11/11/19

«ΑΜΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΞΑΝΑΜΑΤΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ»…ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ν. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Γράφει ο Σαββίδης Παναγιώτης

Φαίνεται πως αυτή η δήλωση του υπουργού Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, φρόντισαν να την θάψουν οι συστημικοί βαρόνοι των media, που αναδεικνύει πως η άμυνα και ο στρατός της χώρας μας, προσαρμόζεται με βάση τις ανάγκες και τις επιδιώξεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Η επαίσχυντη αυτή δήλωση του υπουργού Αμύνης έγινε την προηγούμενη Πέμπτη στο συνέδριο Χερσαίων Δυνάμεων στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στον διοικητή των Χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ευρώπη στον αντιστράτηγο Κρ. Καβόλι.

«Θα ξαναματώσουμε και στο μέλλον δίπλα στις ΗΠΑ » είπε περιχαρής ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Η δήλωση αυτή έρχεται σε μια στιγμή που σχεδόν όλος ο Ελλαδικός χώρος έχει μετατραπεί σε ένα Αμερικανονατοικό στρατόπεδο, με την σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. όπως και με την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, να συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό της εγχώριας αστικής τάξης, σε ένα κουβάρι ανταγωνισμών και αντιθέσεων που όσο ξετυλίγεται, τόσο φέρνει την φωτιά του πολέμου όλο και πιο κοντά, με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς.

Ο Ελληνικός στρατός σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να μετατραπεί σε εκστρατευτικό σώμα πλάι σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ συμμετέχοντας σε επικίνδυνα, επιθετικά και πολεμοκάπηλα παιχνίδια.

Τα συμφέροντα των στρατευμένων, των αξιωματικών όλων των βαθμίδων και σωμάτων, γενικότερα του λαού, δεν πρέπει να ταυτιστούν με τις επιδιώξεις της αστικής τάξης, της πλουτοκρατίας, που αξιώνει κομμάτι από την νέα αναδιανομή της ενεργειακής πίττας, των αγορών, των ενεργειακών δρόμων μεταφοράς και μεταφοράς προϊόντων στον φόντο σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε. – ΡΩΣΙΑΣ.

Ο Ελληνικός λαός δεν πρέπει να ματώσει για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών, για το ποιο τμήμα του θα αποκτήσει μεγαλύτερη οικονομική – πολιτική ισχύ, για το ποια μονοπώλια θα μετράνε περισσότερα κέρδη από την εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών.

Τώρα πρέπει να παλέψουμε και να αγωνιστούμε μέσα από τις γραμμές του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος και να αντισταθούμε σε όλους αυτούς τους αντιδραστικούς - αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

Αυτό τον πατριωτισμό να προβάλλουμε γιατί είναι γνήσιος λαϊκός, διεθνιστικός, αντικαπιταλιστικός – αντιμονοπωλιακός , κόντρα στα αντιλαϊκά φιλοιμπεριαλιστικά κελεύσματα τόσο των κοσμοπολιτών του κεφαλαίου όσο και των «ευρωσκεπτικιστών», εθνικιστών, γιατί αποτελούν τις 2 όψεις του ίδιου νομίσματος και βρίσκονται σε κοινή στρατηγική σύμπλευση υποστηρίζοντας τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και κοινωνικής καταπίεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία