7/11/19

Επέλεξε ψηλό πατέρα σε τράπεζα σπέρματος και γέννησε παιδί με νανισμό

Μία 40χρονη συγγραφέας επέλεξε να γίνει μητέρα παίρνοντας σπέρμα από τράπεζα αίματος
Έτσι πήγε σε μια κλινική και έκανε εξωσωματική, αφού επέλεξε το σπέρμα του ιδανικού (για εκείνη) πατέρα, από την τράπεζα σπέρματος το οποίο σαφώς και πλήρωσε
Έχει υποβληθεί σε επιτυχή θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης σε ιδιωτική κλινική της Μόσχας, αφού πληρώσει για το σπέρμα του.
Στην επιλογή του πατέρα την προσέλκυσε το κόκκινο μαλλί του, η εκπαίδευσή του αλλά και το γεγονός ότι ήταν ψηλός.
Ωστόσο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ανακάλυψε πως το έμβρυο πάσχει από achondroplasia, μια σπάνια ανίατη ασθένεια που παθαίνει ένα παιδί στις 20.000.
Αυτό προκαλεί νανισμό, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο.
Μάλιστα η διάγνωση επιβεβαιώθηκε και μετά την γέννηση του παιδιού, καθώς οι γιατροί της είπαν πως θα ψηλώσει ελάχιστα ενώ και τα άκρα του δεν θα αναπτυχθούν σωστά.
Η γυναίκα είπε ότι ήθελε να προειδοποιήσει κι άλλους πελάτες των τραπεζών σπέρματος για τον κίνδυνο.
Το δικαστήριο διέταξε τον αποκλεισμό της ιστοσελίδας της δανικής τράπεζας σπέρματος Cryos στη Ρωσία και αποφάνθηκε ότι η χρήση των υπηρεσιών της θα παραβίαζε τους ρωσικούς νόμους.
Σύμφωνα με την νομοθεσία της χώρας η τράπεζα σπέρματος οφείλει να έχει κάνει τα εξής πριν δώσει το σπέρμα: «ιατρική γενετική εξέταση» του δότη, ανάλυση της «ψυχικής και σωματικής του κατάστασης» και ένα οικογενειακό δέντρο με λεπτομέρειες των συγγενών.
H τράπεζα σπέρματος δεν έχει σχολιάσει το γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία