24/11/19

Μια διαφορετική συνέπεια της καταστολής στη Χιλή: Οι νέοι αρνούνται τη στρατιωτική θητεία

«Δεν θέλουμε να είμαστε στρατιώτες!» ήταν το αίτημα των νέων στα στρατολογικά γραφεία κατά την τελευταία εβδομάδα. Στη Χιλή όπου η στρατιωτική θητεία είναι υποχρεωτική μαζικά οι νέοι προσπαθούν να αποφύγουν τη στράτευση εξαιτίας του ρόλου του στρατού στις τελευταίες κινητοποιήσεις του λαού. Μεγάλες οι ουρές στα στρατολογικά γραφεία για αξιοποίηση δυνατοτήτων αποφυγής στράτευσης.

Το αρνητικό αντίκτυπο της χρήσης του στρατού ως κατασταλτική δύναμη σε βάρος του λαού αναγνώρισε και στρατιωτικός αξιωματούχος της χώρας.

Οι νέοι που τώρα πρέπει να καταταγούν είναι γεννημένοι το 2001, δεν βίωσαν τη δικτατορία του Augusto Pinochet (1973-1990) ούτε την καταστολή του καθεστώτος. Ωστόσο, η εικόνα του στρατού στους δρόμους κατά την έναρξη των διαμαρτυριών προκάλεσε την επανεμφάνιση του στιγματισμού του δικτατορικού παρελθόντος στις ένοπλες δυνάμεις.

atexnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία