Χιλή : 23 οι νεκροί διαδηλωτές – Σκοτώθηκε 13χρονος σε οδόφραγμα

Η κυβέρνηση της Χιλής απηύθυνε χθες έκκληση για τερματισμό της βίας στις διαδηλώσεις της κοινωνικής δυσαρέσκειας καθώς 23 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και έχουν τραυματιστεί πάνω από 2.000.

Έκκληση για ειρήνευση

«Θέλω να εκπέμψω βαθιά και ειλικρινή έκκληση σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καλέσουν σε ειρήνευση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γκονσάλο Μπλούμελ.
Το να κατορθώσουμε και να επιτύχουμε την ανάκτηση της γαλήνης «είναι η πιο σημαντική αποστολή που έχουμε σήμερα ως χώρα», πρόσθεσε.
Χθες, οι αρχές ανακοίνωσαν πως ο αριθμός των νεκρών κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, που ξεκίνησαν στις 18 Οκτωβρίου, έχει φθάσει στους 23, μετά τον θάνατο 13χρονου μία ημέρα πριν στην Αρίκα (Βόρεια), ο οποίος «παρασύρθηκε από φορτηγό στη διάρκεια διαδήλωσης».

Σε οδόφραγμα

Το θύμα βρισκόταν σε οδόφραγμα, που είχε στηθεί με λάστιχα στην Αρίκα (2.800 χ.λμ. βόρεια του Σαντιάγο κοντά στα σύνορα με το Περού).
Οδηγός έπεσε με το όχημά του πάνω στους διαδηλωτές, σκοτώνοντας τον έφηβο και τραυματίζοντας «σοβαρά» ενήλικο που τον συνόδευε, σύμφωνα με τον τοπικό εισαγγελέα. Ο δράστης συνελήφθη.

Δεν υπάρχουν σχόλια