25/10/19

Θέατρο: «Tape» στο «Θέατρο 104»


Το έργο του Αμερικανού συγγραφέα Stephen Belber, «Tape», σε δραματουργική επεξεργασία - σκηνοθεσία του Θοδωρή Βουρνά και μετάφραση της Εμμανουέλας Αλεξίου, ανεβαίνει από το Σάββατο 23 Νοέμβρη στο «Θέατρο 104». Πρωταγωνιστούν οι Κώστας Κάππας, Δημήτρης Λιακόπουλος, Εμμανουέλα Αλεξίου.
Στο μικρό δωμάτιο ενός μοτέλ στο Μίσιγκαν, δυο παλιοί φίλοι και συμμαθητές, ο Βίνσεντ και ο Τζον, συναντιούνται με αφορμή την προβολή της ταινίας του Τζον σε ένα τοπικό κινηματογραφικό φεστιβάλ. Μέσα από μία σύντομη ανασκόπηση της μέχρι τώρα πορείας τους, αρχίζουν να αναμοχλεύουν το παρελθόν. Ομως ο Βίνσεντ κατηγορεί τον Τζον για βιασμό της πρώην κοπέλας του, Εϊμι. H Εϊμι, προσκεκλημένη από τον Βίνσεντ, θα μπει αναπάντεχα στο δωμάτιο για να δώσει τη δική της, διαφορετική εκδοχή... Πώς αντιλαμβάνεται και πώς αναπαράγει ο κάθε χαρακτήρας ένα περιστατικό που ανήκει στο παρελθόν και με ποιον τρόπο ο χρόνος διαστρεβλώνει τις θέσεις τους;

Το «Tape» ανέβηκε για πρώτη φορά στο «Actors Theatre» του Louisville, ενώ το 2001 η ταινία του Richard Linklater, σε σενάριο του ίδιου του συγγραφέα, ξεχώρισε με πρωταγωνιστές τους Ιθαν Χοκ, Ούμα Θέρμαν και Ρόμπερτ Σον Λέοναρντ.