13/10/19

«Ιnterstellar art» στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο

Έκθεση 35 καλλιτεχνών που παρέστησαν το διάστημα, ο καθένας με τον τρόπο του, με τίτλο «Ιnterstellar art», παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο [Πεντέλης 11, Π. Φάληρο].


Βαγγέλης Ρήνας
Φέτος, στις 20 Ιουλίου, συμπληρώθηκαν πενήντα χρόνια από την ημέρα που τρεις Αμερικανοί αστροναύτες προσγειώθηκαν και περπάτησαν στη Σελήνη. Σήμερα, στόχος είναι να ταξιδέψει ο άνθρωπος στο διάστημα και να επιστρέψει στη γη με ασφάλεια σε ένα πραγματικό διαπλανητικό ταξίδι. Αυτή θα είναι η πρώτη φάση πριν την εγκατάσταση του ανθρώπου έξω από τη γη.


Βασίλης Γέρος
Η έκθεση στο Πλανητάριο τιτλοφορείται «Interstellar art» γιατί αντλεί την έμπνευσή της από το φιλμ «Ιnterstellar» του Κρίστοφερ Νόλαν, που πραγματεύεται τα θέματα αυτά με θαυμαστό τρόπο και εικαστική πληρότητα.


Βασίλης Καβουρίδης -  Χάρης Κοντοσφύρης 
Εκλεκτοί καλλιτέχνες ετοίμασαν, εδώ κι έναν χρόνο, τα έργα που είναι ζωγραφικά, γλυπτά ποικίλων τάσεων, παραστατικά και σουρεαλιστικά, αφηρημένα και μινιμαλιστικά, κατασκευές κι εγκαταστάσεις και όλα αυτά πλαισιωμένα από τη μουσική του Vangelis για την NASA.


Μάγδα Αποστόλου
Ιδιαίτερη και σημαντική είναι η συμμετοχή του παγκοσμίως διάσημου Καθηγητή της Οφθαλμολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ιωάννη Παλλήκαρη.


Μιχαήλ Παρλάμας
Συμμετέχουν γνωστοί κοσμολόγοι καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Γέρος, ο Αστέριος Τόρης, ο Στέλιος Γαβαλάς. Επίσης, παρουσιάζονται έργα των Γιάννη Λασηθιωτάκη, Δημήτρη Φόρτσα και Βαγγέλη Ρήνα.

GK-STUDIO-G.KOTSIFOS

Ιωάννης Παλλήκαρης
Συμμετέχουν, επίσης, οι αξιόλογοι καλλιτέχνες:
Μαρία Αργυρακοπούλου, Μάγδα Αποστόλου, Μαρία Αποστόλου, Λίζα Μέρλιν Βασιλάτου, Τίτη Βασιλείου Χαλαστάνη, Ελένη Σαμέλη Βαρουξάκη, Παλίντα Γεωργουλάκου, Μανταλένα Γκινοσάτη, Tάνια Δημητρακοπούλου, Τάνια Δρογώση, Χρήστος Ευσταθίου, Οδυσσέας Θεοδωράτος, Βασίλης Καβουρίδης, Εβίτα Κανέλλου Δουφεξή, Χάρης Κοντοσφύρης, Μίνα Κορδαλή, Μαρίνα Κουτσοσπύρου, Μαρικίτα Μανωλοπούλου, Νίκος Μάρος, Κατερίνα Μαυρολέων, Νίκη Μιχαηλίδου, Μαρία Μουριάδου, Άσπα Παπαλεξανδρή ,Λιλίκα Παπανικολάου, Χρήστος Πετρίδης, Ειρήνη Πετροπούλου, Μιχαήλ Παρλάμας, Μανόλης Τσαγκαράκης, Αγγέλω Χατζησωτηρίου Riatsch.
Η έκθεση, που θα διαρκέσεις έως τις 27 Οκτωβρίου, έχει ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα 8:30-16:00, Τρίτη - Κυριακή 8:30 - 21:00.naftemporiki.gr