8/10/19

Σχόλιο για τις νέες αντικομμουνιστικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνου στην Κύπρο

Σχόλιο για τις νέες αντικομμουνιστικές δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνου στην Κύπρο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου αναφέρονται τα εξής: 
«Μέχρι την Κύπρο έφτασε η "χάρη" της αντικομμουνιστικής πολιτικής "σαχλαμάρας", ονόματι Μπογδάνος. Αυτή τη φορά, πέρα από το ΚΚΕ, έπιασε στο στόμα του και το ΑΚΕΛ, σε ένα ακόμα αντικομμουνιστικό παραλήρημα, αναμασώντας τους ίδιους συκοφαντικούς ισχυρισμούς για το ΑΚΕΛ, που ιστορικά είναι ταυτισμένοι με όσους έκαναν το πραξικόπημα στην Κύπρο και άνοιξαν το δρόμο στην τουρκική εισβολή και κατοχή.
Με αυτούς προφανώς ταυτίζεται ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος».
Σημειώνεται ότι ο Κ. Μπογδάνος σε συνέντευξή του σε κυπριακό ΜΜΕ είπε μεταξύ άλλων: «Το ΑΚΕΛ ίσως δεν θα έπρεπε να μιλάει για ελληνισμό και ελληνικό πατριωτισμό. Η ιστορία του ΑΚΕΛ είναι δυστυχώς διάσπαρτη από στιγμές ντροπής. Προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατό στρογγυλός σε αυτό που λέω, αλλά συχνά το ΑΚΕΛ συμπεριφέρεται σα να έχει αλλεργία σε κάθε τι το ελληνικό».
Αμεση ήταν και η απάντηση του ΑΚΕΛ το οποίο ανέφερε πως οι αναφορές του συγκεκριμένου ανθρώπου δεν έχουν καμιά βαρύτητα ενώ απευθυνόμενο στον ΔΗΣΥ - προσκαλεσμένος του οποίου βρέθηκε στην Κύπρο ο Κ. Μπογδάνος - ανέφερε πως «δεν χρειάζεται να κάνει εισαγωγή από την Ελλάδα γραφικούς ακροδεξιούς», καθώς διαθέτει «αρκετούς ο ίδιος».
Το ΑΚΕΛ χαρακτηρίζει «σεσημασμένο ακροδεξιό» τον βουλευτή της ΝΔ, θυμίζει χαρακτηριστικές τοποθετήσεις του για τους πρόσφυγες, τις ειρωνείες του σε βάρος της μητέρας του Παύλου Φύσσα, τους ισχυρισμούς του ότι φταίει η εξέγερση του Πολυτεχνείου «που χάσαμε την Κύπρο» και σημειώνει: «Ο ρατσισμός, η ομοφοβία, οι προσβολές στα Ατομα με Αναπηρία, ο χαφιεδισμός, ο αντικομμουνισμός της εποχής των σπηλαίων και άλλα παρόμοια είναι όσα συμπληρώνουν το προφίλ του υψηλού προσκεκλημένου του ΔΗΣΥ ... Με ποια Ελλάδα συνδέεται το ΑΚΕΛ, είναι γνωστό. Οχι με την Ελλάδα που εκφράζουν και ονειρεύονται οι Μπογδάνοι...».