1/10/19

Σοβάδες έπεσαν στο 2ο Δημοτικό Γαλατσίου


Πτώση σοβάδων σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου, ευτυχώς χωρίς να σημειωθεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός, φέρνοντας όμως στην επιφάνεια το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο.
Οπως εξηγεί με σχετική ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Γαλατσίου, στο σχολείο είχαν ξεκινήσει εργασίες ελαιοχρωματιστών από τα τέλη Αυγούστου. Ωστόσο, το συνεργείο συνάντησε στους εξωτερικούς τοίχους σαθρά τμήματα, που στην προσπάθειά του να τα ξύσει προκαλούνταν αποκολλήσεις όλου του επιχρίσματος μαζί με όλη την επικάλυψη του οπλισμού του σκυροδέματος. Αποτέλεσμα είναι άνω του 90% της επικάλυψης του μπετόν να έχει αποκολληθεί στη μια πλευρά του σχολείου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει τη δημοτική αρχή, γιατί αν και η κατάσταση ήταν σε γνώση της, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Σεπτέμβρη, όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζήτησε ενημέρωση για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων, δεν είπε τίποτα για το θέμα και εμφάνιζε την κατάσταση των σχολικών κτιρίων ως πολύ καλή.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τους εργαζόμενους και τους γονείς να απαιτήσουν:

Αμεση επίλυση του προβλήματος στο 2ο Δημοτικό με τις κατάλληλες παρεμβάσεις.
Να δεσμευτεί η δημοτική αρχή να ξεκινήσει βαριά συντήρηση, σε ένα από τα παλαιότερα σχολικά κτίρια του δήμου.
Ολα τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία θα εγγυηθούν την ασφάλεια των μαθητών, των δασκάλων και του υπόλοιπου προσωπικού.

Πηγή: Ριζοσπάστης