31/8/19

«Φιάσκο» η επανακαταμέτρηση Κασιδιάρη: Καμία προσφυγή στο εκλογοδικείο

Σε φιάσκο κατέληξε η «επανακαταμέτρηση» που είχε εξαγγείλει η Χρυσή Αυγή με ιδιαίτερη επιμονή και απαίτηση Κασιδιάρη.
Ομολογία ήττας από Μιχαλολιάκο – Υπό διάλυση η ναζιστική Χρυσή ΑυγήΘυμίζουμε ότι το βράδυ των εκλογών ο Μιχαλολιάκοςπαρουσιάστηκε σε βίντεο (χωρίς την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, κλπ, αλλά μόνο δίπλα στα συγγενικά του πρόσωπα Ουρανία Μιχαλολιάκου και Χρήστο Παππά), αποδεχόμενος το εκλογικό αποτέλεσμα.
Τις επόμενες μέρες, ο Κασιδιάρης αμφισβήτησε τη νομιμότητα του αποτελέσματος μιλώντας για «νοθεία», προαναγγέλλοντας αίτημα της Χρυσής Αυγής για επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων.
Μάλιστα, σε συνεντεύξεις του, ο Κασιδιάρης ξεκινούσε τις τοποθετήσεις του με τη χαρακτηριστική φράση:
«Εγώ προσωπικά αμφισβητώ αυτό το αποτέλεσμα… Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι είναι προϊόν νοθείας… Εγώ προσωπικά το δηλώνω ότι είναι προϊόν νοθείας… Θα κυνηγήσω μέχρι το τέλος το εκλογικό αποτέλεσμα αυτό…»,
όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο.
Ωστόσο, η επανακαμέτρηση εξελίχθηκε σε… άνθρακες!
Σε κείμενό του, που δημοσιεύτηκε στην παλιά ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής (που πλέον δεν υπάρχει), ο Κασιδιάρης αποδέχτηκε ότι ο αριθμός των άκυρων ψηφοδελτίων δεν δικαιολογεί προσφυγή στο Εκλογοδικείο, για αυτό και οι «αποκαλύψεις» αφορούν τελικά σταυρούς σε ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ!

«Φιάσκο» η επανακαταμέτρηση Κασιδιάρη: Καμία προσφυγή στο εκλογοδικείο

«Ο αριθμός των ψηφοδελτίων αυτών δεν είναι επαρκής για να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα πανελληνίως και να στοιχειοθετήσει μία προσφυγή στο εκλογοδικείο».
«Φιάσκο» η επανακαταμέτρηση Κασιδιάρη: Καμία προσφυγή στο εκλογοδικείο
Επισημαίνουμε πάντως ότι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος απέφυγε να ταυτιστεί με το αίτημα της επανακαταμέτρησης και προτίμησε στην αρθρογραφία του να καταδείξει τις ευθύνες των ψηφοφόρων και τη λεηλασία των ψήφων της Χρυσής Αυγής από τη Νέα Δημοκρατία.
Μετά και την αποχώρηση πολλών στελεχών (Λαγός, Γερμενής, Ηλιόπουλος, Κούζηλος, Κρέσπης, Αθανασάκος, κλπ), ο Κασιδιάρης αποφεύγει πλέον τις δημόσιες τοποθετήσεις.
Το βάρος της αρθρογραφίας πέφτει πια σε άλλα στελέχη (κεντρικό ρόλο έχει πλέον αναλάβει ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος) ενώ η σιωπή Κασιδιάρη κάνει πολλούς να μιλάνε για στρατηγική «Σφίγγας».
Πηγές: JailGoldenDawn και Κατιούσα