16/6/19

ΣΥΡΙΖΑ- Η μεγάλη αυταπάτη

Αυτό το άρθρο είναι προϊόν και απάντηση ενός πολιτικού κειμένου που συνυπογράφει μία ομάδα υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ από την περιοχή μου στο Ίλιον(Νέα Λιόσια). Η ανακοίνωση στήριξης που δίνουν προς το ΣΥΡΙΖΑ, είναι και μια τέλεια πάσα για απάντηση και για να δούμε τις αυταπάτες που προσπαθούν να καλλιεργήσουν στον λαό.

Το κείμενο, θα πρέπει να τονιστεί πως δεν είναι σε καμία περίπτωση δημιούργημα της όποιας αφέλειας του συντάκτη του, μιας και είναι αδύνατο μετά από τόσα χρόνια νεοφιλελεύθερης διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, να μην έχει πάρει είδηση καμία από τις αντιλαϊκές- φιλοιμπεριαλιστικές πολιτικές που εφαρμόζει. Είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για ένα κείμενο προπαγανδιστικού χαρακτήρα, το οποίο επιχειρεί να διαστρεβλώσει ολοκληρωτικά την αλήθεια και να εμφανίσει το ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κόμμα που υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού και όχι αυτά των Ιμπεριαλιστών, όπως συμβαίνει στην πραγματικότητα. Όλη αυτή την προπαγάνδα που την ντύνει με το χαριτωμένο " Δεν δίνουμε λευκή επιταγή, αλλά κριτική υποστήριξη", είναι ενδεικτικός τρόπος του ύπουλου τρόπου σκέψης και προπαγάνδας του συντάκτη.

Ακολουθεί η ανακοίνωσή τους:

Εμείς, Δημοκράτες, Ανέντακτοι Αριστεροί, Σοσιαλιστές των αρχών 3ης Σεπτέμβρη, Πράσινοι Οικολόγοι, με δράση στην περιοχή Ιλίου,

Συντασσόμαστε σε μια Προοδευτική Συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ ! Δεν δίνουμε λευκή επιταγή, αλλά κριτική υποστήριξη ! Προέχει όμως :

- να κλείσουμε το δρόμο στην αντιλαϊκή λαίλαπα Μητσοτάκη –ΝΔ που προδιαγράφεται
- να κατοχυρώσουμε τα μέτρα υπεράσπισης του λαϊκού εισοδήματος
- να υπερασπίσουμε τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ανασφάλιστους πολίτες
- να συνεχιστεί ο αγώνας κατά της διαφθοράς και της κλεπτοκρατίας
- να εδραιωθεί μια εξωτερική πολιτική έντιμης ειρήνης στην περιοχή
- να τιμωρηθούν οι ναζί δολοφόνοι και να διαλυθεί η Χρυσή Αυγή
- να βαθύνουν οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα:
- αποκαταστήσουν τις μικρές και μεσαίες συντάξεις
- αυξήσουν το μερίδιο της εργασίας στην ανάπτυξη
- διασφαλίσουν και βελτιώσουν τη δημόσια Υγεία και Παιδεία
- Ανάπτυξη με προστασία του περιβάλλοντος, της ανθρώπινης ζωής και υγείας
- Μείωση των τιμών των εισροών και του ΦΠΑ στην γεωργία
- Εκλογίκευση της φορολογίας για τους μικροεπαγγελματίες

Συμπολίτη, μην απέχεις για να τιμωρήσεις τις αδυναμίες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Ας συνταχθούμε με τη μόνη ρεαλιστική προοπτική να γίνουν διορθωτικές αλλαγές στο εισόδημά των μη προνομιούχων.
Ας δώσουμε όλοι το παρόν, μπορούμε να αποτρέψουμε την Παλινόρθωση της Διαφθοράς, της Κλεπτοκρατίας, της Τραπεζοκρατίας και των Τζακιών !
Τα όρνεα του νεο-Φιλελευθερισμού ήδη κράζουν, να σου αφαιρέσουν τη ρύθμιση των 120 δόσεων, το δώρο Πάσχα, να μειώσουν κι άλλο τις συντάξεις, να απαξιώσουν πάλι την εργασία, με αφαίρεση προσαυξήσεων για δουλειά το ΣΚ !
Να παραδώσουν την Υγεία στα ιδιωτικά συμφέροντα, κάνοντας απρόσιτες τις υπηρεσίες περίθαλψης και φαρμακευτικής κάλυψης.
Να παραδώσουν την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, στα χέρια κερδοσκόπων !
Οι υποσχέσεις τους για μείωση της φορολογίας αφορά κυρίως το κεφάλαιο και συνεπάγεται περικοπή κάθε κοινωνικής πολιτικής με καταστρεπτικές συνέπειες για την κοινωνική συνοχή !

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ ! ΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ!
Ασημακόπουλος Γιάννης, Βέλλιου βιβή, Βουρτσης Ανδρέας, Γαϊτάνη Βάσω, Γεωργατσίνος Γιώργος, Γιώγος Ερρίκος, Γιώγου Μαρίνα, Δανάκος Χριστόφορος, Ελευθερίου Νίκος, Ζήση Ιωάννα, Θεοδοσόπουλος Αποστόλης, Καραϊσκος Κωνσταντίνος, Καρκούλια Ζωή, Καρπούζος Γιώργος, Καπράλος Βασίλης, Κοτσίρης Γιώργος, Κουτίνος Κώστας, Λαζαράκου Βάσω, Μπούρμπου Σοσώ, Ξενογιαννακόπουλος Νίκος, Παπακίτσου Φρόσω, Πατερέλης Γιάννης, Πλαπούτα Κλεοπάτρα, Σκουταριώτης Στράτος, Σουκαράς Θύμιος, Σπανού Πόπη, Τσούνης Τάκης, Φλέσσας Γιώργος, Φλώρος Κώστας.

Αφού είδαμε την ανακοίνωσή τους, ας δούμε τώρα και τις αυταπάτες των συριζοφρουρών και ποια είναι πραγματικά η αλήθεια.

Αυταπάτη Νο1
«να κατοχυρώσουμε τα μέτρα υπεράσπισης του λαϊκού εισοδήματος- να υπερασπίσουμε τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους ανασφάλιστους πολίτες- να συνεχιστεί ο αγώνας κατά της διαφθοράς και της κλεπτοκρατίας»

Το 2015 το ΣΥΡΙΖΑ με πραξικοπηματικό τρόπο αλλάζει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού όπως ήταν ξεκάθαρη μετά το δημοψήφισμα και που το καλούσε να έρθει σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και με το ΔΝΤ. Συνέχισε έτσι την υποτέλεια της χώρας στον Ευρωατλαντικό Άξονα, κρατώντας ακέραιες τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που συνοδεύανε τα μνημόνια. Αυτό το έκανε αποδυναμώνοντας παράλληλα όλα τα πολιτικά κινήματα και τους πυρήνες αυτοοργάνωσης και αντίστασης που είχαν δημιουργηθεί στην χώρα μας, εξαφανίζοντας το μεγαλύτερο μέρος του αγωνιζόμενου αλλά ανοργάνωτου κομματιού του ελληνικού λαού που πάλευε ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.

Το ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν πήρε πίσω τις πολιτικές που είχαν υπογράψει και είχαν ακολουθήσει οι Κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά συνέχισε ακριβώς τα ίδια και γενοκτόνα μέτρα πηγαίνοντας τα ακόμα ένα βήμα πιο πέρα. Δηλαδή μέτρα όπως τα χαράτσια όχι μόνο δεν γίνανε παρελθόν αλλά είδαμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να προχωράει μέχρι και σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σπιτιών για να μην έχει καμία ενόχληση από όσους παραμένουν ενεργοί κινηματικά, όπως είναι τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών.
Το ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε ακάθεκτο το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας όπως για παράδειγμα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια ενώ μέσα στις προθέσεις του την "μεταμνημονιακή" περίοδο, είναι να ξεπουλήσει και τα ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ και την ΔΕΗ. 

Ένα ξεπούλημα που συνοδεύει ένα χρέος που το ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε ολόκληρο και χωρίς να το μειώνει. 
Ένα ξεπούλημα που περιλαμβάνει και την βασική αιτία της επίθεσης που δέχθηκε η χώρα μας. Το φυσικό αέριο της Κρήτης και των Ιωαννίνων, το οποίο έχει παραχωρηθεί εξ'ολοκλήρου σε εταιρείες συμφερόντων των ΗΠΑ, του Ισραήλ και της Γαλλίας!

Ένα ξεπούλημα που οι εργαζόμενοι θα το βρουν μπροστά τους!!!

Αυταπάτη Νο2

«να εδραιωθεί μια εξωτερική πολιτική έντιμης ειρήνης στην περιοχή»

Το ΣΥΡΙΖΑ εμβάθυνε την υποτέλεια της χώρας μας στον Ευρωατλαντικό Άξονα προχωρώντας σε πρωτοφανής πολιτικές που έρχονται σε ολοκληρωτική κόντρα με τον αγώνα και την πάλη των λαών που παλεύουν για το δίκαιο.
Το ΣΥΡΙΖΑ συγκεκριμένα, όχι μόνο δεν βοηθάει στο να εδραιωθεί μία εξωτερική πολιτικής ειρήνης στην περιοχή αλλά έχει μετατρέψει ΌΛΗ την χώρα μας (το υπερτονίζω το όλη), μία απέραντη στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ. Μία κατάσταση που έχει ξαναεπαναληφθεί στην χώρα μας, μόνο με την Αμερικανοκίνητη χούντα των Συνταγματαρχών.

Η Ελλάδα για πρώτη φορά με το ΣΥΡΙΖΑ είχε ενεργή συμμετοχή σε βομβαρδισμό μίας άλλης χώρας και συγκεκριμένα της Συρίας. Πρώτα με βομβαρδισμό που ξεκίνησε από πλοίο που βρισκόταν ανοιχτά της Σούδας και την δεύτερη φορά με την ενεργή συμμετοχή της φρεγάτας Έλλης σε Νατοϊκό στόλο,που επίσης προχώρησε σε επιθετική δραστηριότητα σε έναν διαχρονικά αδερφικό λαό!
Η Ελλάδα που παράλληλα συνεχίζει την συστηματική βοήθεια και εκπαίδευση των Ισραηλινών κομάντο και πιλότων οι οποίοι εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση των συστημάτων S-300.
Η Ελλάδα που εξόπλιζε με πυρομαχικά την Σαουδική Αραβία για να δολοφονεί με την σειρά της τον λαό της Υεμένης και να ενισχύει την ΙΣΙΣ.

Η Ελλάδα που μέσω της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έπαιξε σημαντικό ρόλο για να παρακαμφθεί το αγκάθι του Σκοπιανού, που αποτελούσε εμπόδιο για την ολοκλήρωση της Νατικοποίησης των Βαλκανίων που ξεκίνησε με τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, αλλά και της διέλευσης των κλεμμένων από τους Παλαιστίνιους φυσικών ορυκτών στα Βαλκάνια, μέσω του Αγωγού της καταστροφής East Med.

Αυταπάτη Νο3

«Να τιμωρηθούν οι ναζί δολοφόνοι και να διαλυθεί η Χρυσή Αυγή»

Η υποκρισία του αντιφασισμού της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  ξεκινάει με το Μαϊντάν μιας και το συστημικό αυτό κόμμα υποστήριξε ολοκληρωτικά την Ιμπεριαλιστική αποσταθεροποίηση στα εσωτερικά της Ουκρανίας, όπως πιο πριν είχε υποστηρίξει την "Αραβική Άνοιξη". 

Ο Τσίπρας, που δεν έμεινε απλά στην στήριξη και στις χειραψίες με τον Γιαννουκόβιτς, βοήθησε όσο μπορούσε τους φασίστες του Δεξιού Τομέα, οι οποίοι λάμβαναν την τύχη της περίθαλψης τους, στην χώρα μας.
Όσο για την Χρυσή Αυγή, η υποκρισία γίνεται εντονότερη αφού το νεοναζιστικό κόμμα, ήταν αυτό που επιλέχθηκε να είναι μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ,  τα δύο κόμματα εφεδρείες που πάνω τους στήθηκε η εκτόνωση της κοινωνικής αναταραχής που προέκυψε με την είσοδο της χώρας στην μνημονιακή εποχή.

Η καθυστέρηση της δίκης των μελών της Χρυσής Αυγής και η παραμονή του Ρουπακιά(και της Δούρου για να μην ξεχνιόμαστε) εκτός φυλακής, είναι μία απόδειξη πως τα δύο κόμματα αλληλοϋποστηρίζονται σε μία Αστική δικαιοσύνη που ελέγχεται πλήρως.
Επίσης θα πρέπει να τονιστεί και η συνεργασία στα Συνδικαλιστικά όργανα, ενάντια στο ΠΑΜΕ

Αυταπάτη Νο4- Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ!!

 «να βαθύνουν οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα: αποκαταστήσουν τις μικρές και μεσαίες συντάξεις - αυξήσουν το μερίδιο της εργασίας στην ανάπτυξη - διασφαλίσουν και βελτιώσουν τη δημόσια Υγεία και Παιδεία - Ανάπτυξη με προστασία του περιβάλλοντος, της ανθρώπινης ζωής και υγείας- Μείωση των τιμών των εισροών και του ΦΠΑ στην γεωργία- Εκλογίκευση της φορολογίας για τους μικροεπαγγελματίες»

Όποιος ζει σε έναν άλλο κόσμο είναι πολύ πιθανό να τα πιστέψει όλα αυτά, όποιος ζει σε αυτό τον κόσμο στην αρχή γελάει και στην συνέχεια ψάχνει να βρει τρόπους να τους σταματήσει. Η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογράψει την καταδίκη για όλες τις υπόλοιπες γενιές, υποχρεώνοντας τον ελληνικό λαό να ξεπληρώνει ένα χρέος που δεν χρωστάει, μέχρι το 2057! Δηλαδή όχι μόνο δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ φορολογικές ελαφρύνσεις όπως ευαγγελίζονται, αλλά ιδιαίτερα μετά το ξεπούλημα ολόκληρης της δημόσιας περιουσίας που βρίσκεται μπροστά μας(με την ιδιωτικοποίηση του νερού να είναι το πιο σημαντικό όλων), έρχεται φορολογικό ράπισμα παντού, μηδενός εξαιρουμένου!!

Αυταπάτη Νο5

«Τα όρνεα του νεο-Φιλελευθερισμού ήδη κράζουν, να σου αφαιρέσουν τη ρύθμιση των 120 δόσεων, το δώρο Πάσχα, να μειώσουν κι άλλο τις συντάξεις, να απαξιώσουν πάλι την εργασία, με αφαίρεση προσαυξήσεων για δουλειά το ΣΚ»

Αυτά που έτσι και αλλιώς, για τους ίδιους λόγους που ανέφερα πιο πάνω, ετοιμάζεται να πράξει το νεοφιλελεύθερο ΣΥΡΙΖΑ, κινδυνολογούν πως θα τα πράξει η Νεοφιλελεύθερη ΝΔ. Εδώ δεν έχουμε απλά μία αυταπάτη που δημιουργούν οι θιασώτες της Κυβέρνησης, έχουμε μία εσκεμμένη προσπάθεια πόλωσης ανάμεσα στα δύο αστικά κόμματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξυπηρέτησης και της διαχείρισης της Ιμπεριαλιστικής ατζέντας, που μελλοντικά δεν αποκλείεται αν χρειαστεί, να τους δούμε και στην συγκυβέρνηση. Ότι χρειαστεί για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των κέντρων εξουσίας που λυμαίνονται την χώρα μας και τον λαό.
Αυταπάτη No6

«Να παραδώσουν την Υγεία στα ιδιωτικά συμφέροντα, κάνοντας απρόσιτες τις υπηρεσίες περίθαλψης και φαρμακευτικής κάλυψης. Να παραδώσουν την πανεπιστημιακή εκπαίδευση, στα χέρια κερδοσκόπων»

Η υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και της δημόσιας παιδείας συνεχίζει κανονικά και με αμείωτο ρυθμό και με την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεικτικό της κατεύθυνσης που ακολουθούν είναι και το πρόσφατο Πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση, για το οποίο παραθέτω το παρακάτω κείμενο που κάποιος μπορεί να διαβάσει ολόκληρο εδώ:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και το Υπουργείο Παιδείας προχωρούν σε τεράστια υποβάθμιση των Παιδαγωγικών Σπουδών ξεκινώντας από το ΠΤΔΕ Πάτρας!
Στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που δόθηκε στη δημοσιότητα και προωθεί τις γνωστές αντιεκπαιδευτικές αλλαγές στη Γ΄ Λυκείου, με την καθιέρωση ενός Λυκείου – εξεταστικού κέντρου, συμπεριλαμβάνονται και οι γενικευμένες συγχωνεύσεις, καταργήσεις και μετονομασίες σχολών. Οι αλλαγές αυτές καμία σχέση δεν έχουν με τις μορφωτικές ανάγκες και τα δικαιώματα των φοιτητών,  με την ανάπτυξη των επιστήμων προς όφελος των λαϊκών αναγκών. Το αντίθετο! Μέσα από τις αλλαγές αυτές επιχειρείται η μεγαλύτερη πρόσδεση των Πανεπιστημίων με τις ανάγκες της «αγοράς», η υποβάθμιση των σπουδών και η πολιτική των αντιλαϊκών περικοπών προς όφελος του κεφαλαίου.
Κραυγαλέα είναι η περίπτωση του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάτρας. Το ΠΤΔΕ ουσιαστικά συγχωνεύεται με το Τμήμα Κοινωνική Εργασίας του ΤΕΙ Πάτρας. Το «νέο» τμήμα μετονομάζεται σε Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι επικίνδυνη και βαθιά αντιεπιστημονική.
Δημιουργείται ένα τμήμα αχταρμάς. Ανοίγει ο δρόμος για την απόσπαση της Παιδαγωγικής Επάρκειας ακόμα και από τις Παιδαγωγικές Σχολές. Μπλέκονται δύο διαφορετικά επιστημονικά αντικείμενα σε ένα πρόγραμμα σπουδών πράγμα που θα οδηγήσει με μαθηματική βεβαιότητα στην υποβάθμισης και των δύο αντικειμένων. Δεν έχει καμία σχέση το επιστημονικό αντικείμενο του δασκάλου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αυτό του κοινωνικού λειτουργού. Ο κάθε επιστήμονας επιτελεί συγκεκριμένο και καθορισμένο ρόλο μέσα στο σχολείο. Φαίνεται πως η κυβέρνηση, και με την βούλα του νέου Τμήματος, επιδιώκει να διαμορφώσει εργαζόμενους που θα λειτουργούν ως «πολυεργαλεία» και θα εναλλάσσονται σε διαφορετικές θέσεις εργασίας. Ο δάσκαλος να είναι και λίγο κοινωνικός λειτουργός και το αντίστροφο!»


Για τέλος νομίζω πως δεν χρειαζόταν αυτό το άρθρο για να αποκαλύψει το τι είναι το ΣΥΡΙΖΑ και το τι υπηρετεί, λίγο πολύ όλοι έχουμε καταλάβει. Τουλάχιστον, στον κόσμο που είναι συνειδητοποιημένος και έχει γνώση των πραγμάτων. 

Υπάρχει όμως πολύ κόσμος που μπορεί να πέσει σε αυτή την παγίδα και να πιστέψει την αυταπάτη των Συριζαίων, που δημιουργούν έναν τεχνητό πανικό για αυτό που έρχεται, το οποίο υποτίθεται θα είναι διαφορετικό από αυτούς. Το οποίο όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, αλλά είναι δεδομένο πως το ΣΥΡΙΖΑ το υπηρετεί πολύ καλύτερα, περνώντας μέτρα και πολιτικές που κάποιος άλλος δεν θα μπορούσε να τα πάρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία