12/6/19

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαίρεση, κυριαρχία

Βασικό και κυρίαρχο μέλημα της παρούσης μελέτης είναι, να προσεγγισθεί η Κατάσταση Εξαίρεσης, ως ένα ρευστό, ευμετάβλητο, όπως και απροσδόκητο κοινωνικοπολιτικό Συμβάν, ενταγμένο εντός της δυναμικής δυνητικής κίνησης που πραγματώνεται στους τόπους της κυριαρχίας.
Με αυτή την έννοια, προτάσσεται μια θεώρηση, όπου η εξαίρεση, ως κοινωνικοπολιτικό Συμβάν, υφίσταται εντός μιας Κατάστασης Πολέμου που συνιστά την κυριαρχία, ενώ προκύπτει σε κάθε περίπτωση, ως η βίαιη και αδιανόητη απόρροια του φορτίου των κοινωνικών και πολιτικών αντιθέσεων που συσσωρεύονται στη χρονική και ιστορική περιοχή που τη συνέχει.
Η κατάσταση εξαίρεσης είναι η βίαιη προσαρμογή και αναδόμηση της κανονικότητας, όπου η κυριαρχία, δεν την επιβάλλει, αλλά αντίθετα αναγγέλλοντας την, επιβάλλει τη δικαιϊκή νομιμοποίηση μιας νέας κανονικότητας, ώστε να αποφευχθεί και να αποτραπεί η έλευση, μιας πραγματικής εξαίρεσης από την οποία μπορεί να δυνητικά να προκύψει η ολοκληρωτική αμφισβήτηση και υπέρβαση του κανονιστικού ορίζοντα της κυριαρχίας.
Η πραγματική κατάσταση εξαίρεσης δρομολογείται και πραγματοποιείται ως η συνολική ρήξη με όλα τα στοιχεία συνοχής και έκφρασης της κυριαρχίας.
Η κατάσταση εξαίρεσης που επικαλείται η κυριαρχία, δεν είναι παρά ωδή στην διηνεκή, διασταλτική διαιώνιση των συνόρων της κανονικότητας, ώστε να ναρκοθετηθεί μια δυνητική όπως και αδιανόητη ιστορική κίνηση που ενδέχεται να εκβάλει, ως η ανατίναξη του συνεχούς της πραγματωμένης ιστορίας, ως η βίαιη αναστροφή της ροής μιας μεσσιανικής ακινητοποίησης στους βαλτώδεις τόπους της κανονικότητας.
Ολόκληρο το κείμενο στον παρακάτω σύνδεσμό :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία