19/6/19

«Στα χαρακώματα» ΚΚΕ (μ-λ) - ΜΛ ΚΚΕ - Αλληλοκατηγορίες για «κυνήγι φαντασμάτων» και «αλαζονεία»

Δημόσιες αλληλοκατηγορίες ανταλλάσσουν το ΚΚΕ (μ-λ) και το ΜΛ ΚΚΕ, τα δύο ιστορικά κόμματα του μαοϊκού ρεύματος στην Ελλάδα. 

Αν και συνυπήρξαν το προηγούμενο διάστημα στην ΛΑΑΑΣ(λαϊκή αντίσταση - αριστερή αντιιμπεριαλιστική συνεργασία), τα δύο κόμματα χαράσσουν πλέον διαφορετική πολιτική γραμμή που αποτυπώνεται στα κομματικά έντυπα και τους ιστοτόπους τους. Σημείο τριβής αποτέλεσε το ζήτημα της συμμετοχής ή μη στις ευρωεκλογές, με το ΚΚΕ(μ-λ) να καλεί σε αποχή και το ΜΛ ΚΚΕ να συμμετέχει κανονικά με το σύνθημα «έξω η Ελλάδα από την ιμπεριαλιστική ΕΕ». 

Συγκεκριμένα, στις 9 Ιουνίου αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ΚΚΕ (μ-λ) το ακόλουθο σχόλιο-απάντηση σε αναφορά στο κόμμα από τον Λαϊκό Δρόμο, όργανο του ΜΛ ΚΚΕ: 

Ο Λαϊκός Δρόμος, αφού θεώρησε βέβαιο πως «ο καθένας μπορεί εύκολα να διαπιστώσει πως τα πιο δηλητηριώδη βέλη του τα στρέφει συστηματικά εναντίον του Μ-Λ ΚΚΕ» (η οργάνωσή μας υποτίθεται), αφού μπερδεύει εθνικές εκλογές με ευρωεκλογές (επιδεικνύοντας ασυγχώρητο ιδεολογικό αναλφαβητισμό), αφού προσπαθεί να βρει δικαίωση σε όλες τις «υπάρχουσες στη χώρα μας εξωκοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις, οργανώσεις, ομάδες κ.λ.π. που αναφέρονται στην Αριστερά» και συμμετέχουν στις ευρωεκλογές (το Μ-Λ ΚΚΕ έχει επιλεκτική στενότητα και επιλεκτική πλατύτητα), καταλήγει με πολλά ταρατατζούμ στο βαθύ συμπέρασμα ότι σερβίρουμε «χαλασμένες σούπες σε έναν κόσμο ανυποψίαστο» για να τον στήσουμε «απέναντι στο Μ-Λ ΚΚΕ»! 

Δεν ξέρουμε τι φαντάσματα κυνηγάει το Μ-Λ ΚΚΕ. Ούτε ξέρουμε αν ο τρόπος και η αμετροέπεια του σχολίου του Λαϊκού Δρόμου δείχνει αδικαιολόγητα εκλογικού τύπου άγχη. Αν είναι έτσι, έχουμε να συστήσουμε στους συντρόφους του Μ-Λ ΚΚΕ ψυχραιμία. Εκλογές είναι, δε χάθηκε κι ο κόσμος. Και στο κάτω κάτω, ο εχθρός είναι αλλού. 

Αν, από την άλλη δε νιώθουν πεισμένοι για την επιλογή τους να συμμετέχουν στις Ευρωεκλογές (που αποτελεί ένα θετικό ενδεχόμενο), τους συστήνουμε την επόμενη φορά να απέχουν και αυτοί. Ίσως θα είναι πιο ήρεμοι. 

Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τους συντρόφους του Λαϊκού Δρόμου να περιφρουρήσουν ένα στοιχειώδες επίπεδο σχέσεων και αντιπαράθεσης. 

Η απάντηση ήρθε από τον ιστότοπο του ΜΛ ΚΚΕ

Με ένα επιθετικό σχόλιο που αποφεύγει να αναφερθεί στην ουσία του ζητήματος, απαντά το ΚΚΕ (μ-λ) μέσα από την ιστοσελίδα του, σ’ ένα σημείωμα του «Λαϊκού Δρόμου» στο προηγούμενο φύλλο για το ζήτημα της αποχής στις ευρωεκλογές. 

Προσπερνάμε τις επιθέσεις και τοποθετούμαστε στην ουσία του ζητήματος, καθώς μάλιστα οι πολιτικές εξελίξεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα αναδεικνύουν πολύ καθαρά τις αντιφάσεις και παλινωδίες της γραμμής του ΚΚΕ (μ-λ). 

Πόση αξία έχει άραγε η θέση ότι οι ευρωεκλογές είναι «εκλογική φάρσα», όταν η συμμετοχή σ’ αυτήν τη «φάρσα» της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και το συγκεκριμένο αποτέλεσμα που είχαν επηρέασε άμεσα και ουσιαστικά τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, αφού υποχρέωσαν τον Τσίπρα το ίδιο βράδυ της «εκλογικής φάρσας» να οδηγήσει θέλοντας και μη τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές; 

Και δεν κατανοούμε γιατί τώρα, δέκα πέντε μέρες μετά τις ευρωεκλογές, στις ίδιες και απαράλλακτες πολιτικές συνθήκες, όχι μόνο δεν καταγγέλλονται οι βουλευτικές εκλογές ως «εκλογική φάρσα», αλλά η συμμετοχή σ’ αυτές ξεκίνησε με μεγάλο πάθος και αξιοθαύμαστη προσήλωση από το ΚΚΕ (μ-λ), σαν να πρόκειται για τη «μητέρα των μαχών». Βλέπουμε έτσι οι σύντροφοι να περνούν σε δυο εβδομάδες, με μεγάλη ευκολία, από το ένα άκρο στο άλλο, από την απαξίωση των ευρωεκλογών στην αποθέωση των εθνικών εκλογών. 

Τώρα λίγα λόγια ξανά για την ουσία του ζητήματος. Αν η συμμετοχή στις ευρωεκλογές «νομιμοποιεί» και «εξωραΐζει» την ιμπεριαλιστική κυριαρχία και το ευρωκοινοβούλιο και πρέπει να απέχουμε μια φορά, η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές, ακόμη χειρότερα, «νομιμοποιεί» και «εξωραΐζει» την κυριαρχία της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας και το αστικό κοινοβούλιο και θα έπρεπε να απέχουμε δυο φορές. 

Το Μ-Λ ΚΚΕ θεωρεί πως, στις σημερινές συνθήκες, η συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, αν σωστά αξιοποιηθεί, ως ένα βήμα καταγγελίας της πολιτικής του ιμπεριαλισμού και της αστικής τάξης, καμιά νομιμοποίηση και κανένα εξωραϊσμό δεν κάνει, αντίθετα μπορεί να συμβάλει στην πλατιά προβολή και ζύμωση μέσα στους εργαζόμενους της γραμμής των κομμουνιστών, της γραμμής «έξω η Ελλάδα από την ιμπεριαλιστική ΕΕ». 

Όταν το κίνημα και η συνείδηση του λαού θα φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που θα θεωρεί τις εκλογές φάρσα και τη συμμετοχή του σ’ αυτές τροχοπέδη για την προώθηση των μεγάλων ανατρεπτικών στόχων του, τότε είναι βέβαιο πως καμιά διάκριση δεν θα κάνει ανάμεσα σε βουλευτικές εκλογές και ευρωεκλογές. 

Σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις του τύπου, «το Μ-Λ ΚΚΕ επιδεικνύει ιδεολογικό αναλφαβητισμό», «κυνηγάει φαντάσματα», «δείχνει αδικαιολόγητα εκλογικού τύπου άγχη» και τις υποδείξεις του στυλ «τους συστήνουμε ψυχραιμία και την επόμενη φορά να απέχουν κι αυτοί», που αποπνέουν ένα πνεύμα αλαζονείας και ειρωνείας, ξένο προς την αριστερά και το κίνημα, θα θέλαμε να σημειώσουμε το εξής: 

Το ποιοι φαίνεται να χάνουν την ψυχραιμία τους, να διακατέχονται από εκλογικά άγχη, να καταφεύγουν σε σπασμωδικές κουβέντες και κινήσεις, αυτό ας το αφήσουμε να το κρίνουν άλλοι. 

Το Μ-Λ ΚΚΕ έχει αποδείξει, με σταθερότητα, σε όλη την πορεία του, πως είναι απαλλαγμένο από όλα αυτά. Θα θέλαμε να πιστεύουμε πως ισχύει το ίδιο και με τους συντρόφους του ΚΚΕ (μ-λ).

Πηγή: Το Ποντίκι

 fadomduck2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία