7/6/19

«Δωρεάν ευνουχισμός για τους άπιστους συζύγους» - Η διαφήμιση που προκάλεσε αντιδράσεις

Δωρεάν ευνουχισμός για τους άπιστους συζύγους: η διαφήμιση μιας ρωσικής κτηνιατρικής κλινικής δεν προκάλεσε το γέλιο, όπως στόχευαν οι ιδιοκτήτες της, αλλά τον εκνευρισμό των κατοίκων της Αγίας Πετρούπολης που προσέφυγαν στην ομοσπονδιακή υπηρεσία κατά του μονοπωλίου (FAS) για να καταγγείλουν το κακόγουστο αστείο.
"Προώθηση του ευνουχισμού: ένας γάτος 1.000 ρούβλια, μια γάτα (στείρωση... ) 2.500 ρούβλια, για τον άπιστο σύζυγο δωρεάν", έγραφε η αφίσα της κλινικής που είχε τοποθετηθεί κοντά σε έναν σταθμό του μετρό της πόλης.
Η εκπρόσωπος του τοπικού παραρτήματος της FAS, Μαρίνα Νερινόφσκαγια, εξήγησε ότι δύο κάτοικοι της πόλης προσέφυγαν στην υπηρεσία. Στη Ρωσία, η FAS είναι αρμόδια για τον έλεγχο των διαφημίσεων.
"Στις 31 Μαΐου λάβαμε δύο καταγγελίες από κατοίκους της Αγίας Πετρούπολης για τη διαφήμιση αυτήν, την οποία θεώρησαν χυδαία", είπε η Νερινόφσκαγια. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η κλινική κάνει "διακρίσεις βάσει φύλου" και "καταστρέφει τις οικογενειακές αξίες".
"Η διαφήμιση αυτή είναι ντροπιαστική και προωθεί τις σεξιστικές διακρίσεις για να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των ανθρώπων. Θεωρώ ότι προωθεί τη βία, τη βαναυσότητα και καταστρέφει τις οικογενειακές αξίες", ανέφερε ο ένας από τους κατοίκους αυτούς στην καταγγελία του.
Η FAS σκοπεύει να εξετάσει τις καταγγελίες και "θα δημοσιοποιήσει το αποτέλεσμα" της έρευνάς της, πρόσθεσε η Νερινόφσκαγια στην ανακοίνωσή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία