21/5/19

ΕΣΗΕΑ: Καταγγελία για το site Thefact.gr

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την εργοδοσία του site «Thefact.gr», η οποία προσλαμβάνει δημοσιογράφους, με τους οποίους όμως δεν υπογράφει συμβάσεις εργασίας, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του και μετά δεν πληρώνει τις δεδουλευμένες αποδοχές τους, με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι να παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και μέχρι σήμερα.
Η εργοδοσία του site ισχυρίζεται ότι έχει μπει στο μητρώο online media της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με δήλωση της ιδιοκτήτριας ότι απασχολεί πέντε (5) εργαζόμενους.
Καλούμε τη Γενική Γραμματεία να ελέγξει εάν είναι αληθές ότι περιέχεται στα μητρώα της η εν λόγω ιστοσελίδα και λαμβάνοντας υπόψη την καταγγελία μας να ελέγξει αν πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος για την εγγραφή της και να προβεί στις νόμιμες ενέργειες.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα προχωρήσει σε καταγγελία της μεθόδου της εργοδοσίας στους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων μελών της.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία