23/5/19

Ελληνικό - Αργυρούπολη: Δήμαρχος με ισχυρή πλειοψηφία ή δήμαρχος όμηρος εκβιασμών;

γράφει η Εύη Κονταρίνη

H αίσθηση ότι ο Κλεισθένης αποτελεί την κερκόπορτα για την άλωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παγιώνεται μέρα τη μέρα όλο και περισσότερο. 

Σ' αυτές τις αυτοδιοικητικές  εκλογές εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι εμφανίστηκαν στο προσκήνιο άνθρωποι που δραστηριοποιήθηκαν πολλά χρόνια πριν και είχαν παραμείνει στα "αζήτητα" αποκομένοι από τη σημερινή πραγματικότητα και τα νέα δεδομένα κάτω από τα οποία λειτουργεί πλέον η Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

Παρατηρείται λοιπόν το παράδοξο από τη μία πλευρά να βρίσκεται ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, που αποδεδειγμένα έχει επιτελέσει ένα τεράστιο έργο στα 4,5 χρόνια της πρώτης θητείας του - άλλοι συνάδελφοί του χρειάζονται τουλάχιστον δύο τετραετίες για αντίστοιχο έργο - και από την άλλη να έχουμε υποψήφιους για τη δημαρχεία που δραστηριοποιούνταν τις δεκαετίες του '80, '90 και μέχρι αρχές του 2000, να επανεμφανίζονται γιατί η απλή αναλογική του Κλεισθένη πιστεύουν ότι τους δίνει την ευκαιρία να μπουν στο δημοτικό συμβούλιο. 

Πιστεύουν ότι τους δίνεται η ευκαιρία να οδηγήσουν τον νυν δήμαρχο σε δεύτερη Κυριακή, να μην εκλεγεί δηλαδή, αυτοδύναμος από την πρώτη και μετά, θέλει δε θέλει, θα τον αναγκάσουν να τους πάρει μαζί του και να ικανοποιήσει είτε προσωπικά τους αιτήματα, είτε να τους βάλει στη διοίκησή του συμμέτοχους. 

Το λόγο σ' αυτή την, ελέω Κλεισθένη, μεθόδευση θα πρέπει να έχουν οι δημότες. Ο κόσμος του Ελληνικού και της Αργυρούπολης θα εκλέξει ξανά ισχυρό το δήμαρχό του ή θα τον καταστήσει όμηρο κομματικών συντεχνιών και διάφορων τυχάρπαστων γυρολόγων, που υπόσχονται μεγαλόστομα και με μοναδική ευκολία, χωρίς συναίσθηση κόστους και διαδικασιών μεγαλεπίβολα έργα προκειμένου να εντυπωσιάσουν. 

Ίδωμεν... Κοντός ψαλμός, αλληλούϊα... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία