13/5/19

ΖΩΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ, Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Σε σύσκεψη της Κομματικής Οργάνωσης Κατασκευών Κέρκυρας του ΚΚΕ μίλησε την Τετάρτη 8 Μάη η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αλεξάνδρα Μπαλού.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι στον κλάδο των κατασκευών, οικοδόμοι και μηχανικοί της Κέρκυρας.
Στην ομιλία της η Αλεξάνδρα Μπαλού αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις κατακτήσεις των οικοδόμων διαχρονικά, σημειώνοντας ότι αποτελούν ένα από τα μαχητικότερα τμήματα της εργατικής τάξης. Τόνισε ότι οι ενώ οι ίδιοι είναι που παράγουν τον πλούτο με τον μόχθο τους, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί-κατασκευαστικοί όμιλοι καρπώνονται τα κέρδη.
Επισήμανε:
Η «δίκαιη ανάπτυξη», όπως την αποκαλεί η κυβέρνηση, αφορά την ανάπτυξη των κερδών των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων και μπορεί να γίνει μόνο με το ξεζούμισμα των εργαζόμενων στον κλάδο των κατασκευών, χωρίς τήρηση συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας και με μεροκάματα πείνας. Δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο καπιταλιστικό σύστημα δεν γίνεται.
Ταυτόχρονα σημείωσε ότι τα αναγκαία έργα για το λαό, όπως σχολεία, παιδικοί σταθμοί, η αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία, η αντισεισμική θωράκιση, δεν προτιμώνται και δεν ιεραρχούνται από την ΕΕ, επειδή δεν αποφέρουν κέρδη στους καπιταλιστές με βάση τη λογική της Ε.Ε «κόστους – οφέλους». Έργα και υποδομές τα οποία θα εξυπηρετούσαν τις λαϊκές ανάγκες, στα οποία θα μπορούσαν να δουλέψουν πλήθος οικοδόμων και μηχανικών. Αντιθέτως, γίνονται έργα με κριτήριο την προώθηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων στην Κέρκυρα: ανακατασκευές ξενοδοχείων, έργα στο αεροδρόμιο, έργα αυτοκινητόδρομων στην απέναντι ηπειρωτική ακτή από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και μάλιστα πολλές φορές με ζεστό χρήμα, μέσω επιδοτήσεων, με όρους τσακίσματος και ξεζουμίσματος των δικαιωμάτων μας. Οι εργαζόμενοι βέβαια δεν έχουν την δυνατότητα ούτε σε αυτά τα ξενοδοχεία να κάνουν διακοπές με την οικογένεια τους, ούτε τα πανάκριβα διόδια να πληρώσουν για να χρησιμοποιήσουν τους αυτοκινητόδρομους.
Στάθηκε και στις ευθύνες της Τοπικής Διοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος της Κέρκυρας και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης. Είναι από τους πρώτους που προώθησαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τα προγράμματα πεντάμηνης και οκτάμηνης απασχόλησης με μισθούς των 500 ευρώ.
Τόνισε ότι κριτήριο ψήφου θα πρέπει να είναι το ποιοι στάθηκαν δίπλα τους όλα αυτά τα χρόνια στους μικρούς και μεγάλους αγώνες. Ποιοι συγκρούονται στους χώρους δουλειάς με την κυρίαρχη πολιτική. Θα ψηφίσουν οι πολίτες τους αγωνιστές ή αυτούς που για να αποκρύψουν και να παραπλανήσουν το λαό καμώνονται τους δήθεν υπερκομματικούς και ανεξαρτήτους και κρύβουν την συμφωνία τους με την πολιτική που ακολουθείται;   Είναι ανάγκη, σημείωσε, να υπερψηφιστούν παντού τα ψηφοδέλτια που έχουν την υποστήριξη του ΚΚΕ, με κριτήριο ψήφου τις ανάγκες του λαού. Για την εκλογή αγωνιστών, δίπλα στα προβλήματα και στις ανάγκες τους.
Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με συμμετοχή και υποψηφίων οικοδόμων και μηχανικών που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία