15/4/19

Η Ιταλία και το ΝΑΤΟ

Για το δισέλιδο αυτού του Σαββατοκύριακου, ο «Ριζοσπάστης» ρώτησε τον Rafaelle Trimperi, υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων από το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας Ιταλίας, για το πώς η Οργάνωση αντιδρά στους σχεδιασμούς και την παρουσία του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και στα Βαλκάνια.
Η τοποθέτηση του σ. Rafaelle Trimperi βοηθάει τον αγώνα των στρατευμένων και της νεολαίας ενάντια στο ΝΑΤΟ. Εχει ως εξής:
«Η ενδοϊμπεριαλιστική σύγκρουση οξύνεται σταθερά λόγω της συνεχούς διαδικασίας της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου και αποτελεί καθήκον μας το να συνδέσουμε τη χειροτέρευση των συνθηκών ζωής της νεολαίας με τις ιμπεριαλιστικές πολιτικές της ΕΕ και όλων των δυνάμεων.
Ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου γίνεται όλο και πιο πιεστικός. Η Ιταλία από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου είναι φορέας των ιμπεριαλιστικών αποστολών που θέλουν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Οι αναρίθμητες αμερικανικές βάσεις του ΝΑΤΟ παίζουν έναν σημαντικό ρόλο από γεωστρατηγικής άποψης στον έλεγχο της Μεσογείου και των Βαλκανίων σε ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα.
Τα ιταλικά νησιά, η Σαρδηνία και η Σικελία χρησιμοποιούνται αντίστοιχα ως κοινή περιοχή εκπαίδευσης μεταξύ των αμερικανικών και ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων και ως πλατφόρμα πολέμου μέσα από ένα εκσυγχρονισμένο δορυφορικό σύστημα τηλεπικοινωνιών του Αμερικανικού Ναυτικού.
Ανάμεσα στις αναρίθμητες ΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις που βρίσκονται στην Ιταλία, αναφέρουμε επίσης και το Καμπ Ντάρμπι στην Τοσκάνη, όπου τη μέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, το Μέτωπο της Κομμουνιστικής Νεολαίας μαζί με το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιταλίας ανέδειξαν τη στενή σύνδεση ανάμεσα στην αύξηση της στρατιωτικοποίησης της χώρας και την επιδείνωση των συνθηκών ζωής.
Ηταν μια κινητοποίηση που επαναλήφθηκε τον προηγούμενο Ιούνη και το ΜΚΝ μαζί με το ΚΚ της Ιταλίας οργάνωσαν ξανά στις 6 του Απρίλη, χρησιμοποιώντας ως σύνθημα την έξοδο της Ιταλίας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, εντείνοντας τη συστηματική ιδεολογική μας δουλειά και τη συμμετοχή των λαϊκών μαζών στην πάλη ενάντια στη βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού και την υποκρισία της αστικής τάξης στο να στηρίζουν την παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία