19/4/19

Πανελλαδική κινητοποίηση τη Δευτέρα 22 Απρίλη στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ - Γαβρόγλου

Με σύνθημα «Το νομοσχέδιο ΣΥΡΙΖΑ – Γαβρόγλου δεν θα περάσει!», το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) καλεί σε πανελλαδική κινητοποίηση τη Δευτέρα 22 Απρίλη στις 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, ενάντια στην κατάθεση του νομοσχεδίου του υπουργού Παιδείας, την ίδια ημέρα στη Βουλή,
Παράλληλα, καλεί και στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 18 Απρίλη στις 12 μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου από τους συλλόγους Ψυχολογικού ΑΠΘ, Πολιτικού ΑΠΘ, ΜΜΕ ΑΠΘ και το Σύλλογο Οικοτρόφων Ξάνθης.
Στο κάλεσμά του ΜΑΣ έχουν ήδη ανταποκριθεί οι παρακάτω σύλλογοι:
Αθήνας: Παιδαγωγικού, Νηπιαγωγών, Ιστορικού-Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής, Φαρμακευτικής, ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ,ΣΕΤ ΠΑΔΑ, ΣΕΥΠ ΠΑΔΑ, Σχολή Μηχανικών ΠΑΔΑ, Τμήμα Φωτογραφίας ΠΑΔΑ,
Πάτρας: ΣΤΕΦ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ, ΣΕΥΠ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ, Μηχανολόγων Μηχανικών, Φαρμακευτικής, Ηλεκτρολόγων, Οικοτρόφων, Πολιτικών Μηχανικών, Η/Υ, Θεατρικών Σπουδών, Φυσικού, Μαθηματικού, Γεωλογικού.
ΘεσσαλίαςΦυτικής Παραγωγής, Ειδικής Αγωγής, Μηχανολόγων Μηχανικών
ΣάμοςΜαθηματικού
ΧαλκίδαΣύλλογος Οικοτρόφων ΤΕΙ Χαλκίδας, ΣΔΟ ΤΕΙ Χαλκίδας
ΚρήτηΤΕΙ Χανίων, Α έτος Τμήματος Πληροφορικής (ΣΤΕΦ Ηρακλείου)
Στο κάλεσμά του το ΜΑΣ αναφέρει:
«Οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ να φέρει σαν τον κλέφτη τη Μεγάλη Εβδομάδα με κλειστές σχολές το πολυνομοσχέδιο που σαρώνει τα μορφωτικά, επαγγελματικά και εργασιακά μας δικαιώματα δεν θα περάσουν!
Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι θα μας πιάσουν στον ύπνο! Όλοι οι φοιτητές από όλη την Ελλάδα με τους Συλλόγους μας δίνουμε μαχητική απάντηση μαζί με τους μαθητές και τον εργαζόμενο λαό διοργανώνοντας μεγάλο συλλαλητήριο.
Και αυτό το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με τη σφραγίδα της ΕΕ ικανοποιεί για μια ακόμα φορά τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων στην Ανώτατη Εκπαίδευση χτυπώντας τα δικαιώματά μας στη μόρφωση και τη δουλειά!
 • Αναγνωρίζει και νομικά τους τίτλους που προσφέρουν τα τριετών σπουδών ιδιωτικά κολέγια, εξισώνοντας τελικά τα πτυχία μας με αυτά! Δημιουργεί ακόμα περισσότερες κατηγορίες πτυχίων και αποφοίτων που υποβαθμίζουν τα δικαιώματα όλων μας, προετοιμάζει το έδαφος για τη διάσπαση του πτυχίου μας και ανοίγει τον “ασκό του Αιόλου” για την αναγνώριση και νομιμοποίηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ουσιαστικά προχωρά ένα βήμα παραπέρα στην κατάργηση του άρθρου 16 στην πράξη!
 • Δίνει συνέχεια στο έργο των συγχωνεύσεων που ήδη έχει ξεκινήσει στα ιδρύματα των Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Καταργεί, συγχωνεύει δεκάδες τμήματα αφήνοντας τους φοιτητές στον αέρα, δημιουργεί επιπλέον κατηγορίες πτυχίων και αποφοίτων ενισχύοντας τον ανταγωνισμό των φοιτητών που οδηγεί στην υποβάθμιση των δικαιωμάτων όλων, ενώ παγιώνει την υποχρηματοδότηση, τις τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές και υποδομές που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν, αλλά ενισχύουν τα προβλήματα των φοιτητών, όπως έχει δείξει και η πείρα από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.
 • Δημιουργεί επιτροπή που "θα συζητήσει" το ενδεχόμενο της μετατροπής των τετραετών σχολών μηχανικών του ΠΑΔΑ σε πενταετείς. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή, αφού είναι γνωστή η λογική της κυβέρνησης να στήνει επιτροπές απλά για να αποφύγει τις δίκαιες διεκδικήσεις των φοιτητών για πτυχία ενιαία, 5ετών σπουδών, με ίδια προγράμματα σπουδών για όλους τους αποφοίτους μηχανικών σχολών. Η κυβέρνηση άλλωστε πριν μια εβδομάδα ενέταξε τα δικαιώματα των αποφοίτων του ΠΑΔΑ και των ΤΕΙ σε καταλόγους δεύτερης κατηγορίας του ΤΕΕ, ενώ έχει διαμορφώσει προγράμματα σπουδών που έχουν πεταχτεί βασικά μαθήματα σε μεταπτυχιακά με δίδακτρα, συνεχίζοντας την κατηγοριοποίηση φοιτητών και αποφοίτων!
 • Επεκτείνει τα δίδακτρα στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών με την ένταξη νέων σχολών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο που λειτουργεί εξ ολοκλήρου με δίδακτρα αλλά και εντάσσοντας τη Σχολή Δημόσιας Υγείας (Σχολή του Διεθνούς Πανεπιστημίου με δίδακτρα στα προπτυχιακά) στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής!
Βγαίνουμε στην αντεπίθεση
για το σύγχρονο Πανεπιστήμιο που έχουμε ανάγκη!
Καλούμε κάθε Φοιτητικό Σύλλογο να οργανώσει την ενημέρωση, τη συζήτηση μέσα στα αμφιθέατρα με ανοιχτές συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων, γενικές συνελεύσεις, συνελεύσεις ετών. Να οργανώσει άμεσα την αγωνιστική απάντηση των φοιτητών με τη μαζική συμμετοχή τους στο πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο.
Συντονίζουμε τον αγώνα μας με το μαθητικό κίνημα και τη Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, στηρίζουμε τις διεκδικήσεις και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που έχουν πάρει μέσα από τις Συντονιστικές Επιτροπές, τα 5μελή και τα 15μελή τους.
Διεκδικούμε:
 • Το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!
 • Πανεπιστήμιο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν.
 • Κρατική χρηματοδότηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στο ύψος των αναγκών! Δωρεάν σπουδές για όλους τους φοιτητές.
 • Ούτε σκέψη για δίδακτρα στα προπτυχιακά με οποιαδήποτε μορφή.
 • Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Η μόρφωση είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα. Κατάργηση κάθε είδους κολεγίων.
 • Όλη η απαραίτητη γνώση για την άσκηση του επαγγέλματος να περιλαμβάνεται στο πτυχίο.
 • Το πτυχίο να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα. Όχι στην αποσύνδεση πτυχίου - επαγγέλματος.
 • Ένα ενιαίο πτυχίο, υψηλού επιπέδου, για κάθε επιστημονικό αντικείμενο. Όχι στις κατηγοριοποιήσεις ανάμεσα στα Ιδρύματα, τα πτυχία και τους αποφοίτους τους.
 • Να μην πληρώσουν οι φοιτητές και οι απόφοιτοι τις αλλαγές που ετοιμάζουν. Όχι στο κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις τμημάτων και σχολών.
 • Οι σπουδαστές όλων των ετών που τώρα σπουδάζουν να έχουν το ίδιο ενιαίο πτυχίο, χωρίς οικονομική επιβάρυνση και εμπόδια. Να αναγνωριστούν όλα τα μαθήματα που έχουν περάσει.
 • Όλοι οι απόφοιτοι των ΑΤΕΙ να έχουν δικαίωμα εξίσωσης του πτυχίου τους με το νέο πανεπιστημιακό που δημιουργείται στη θέση του.
 • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους πάνω στο αντικείμενο σπουδών μας με σύγχρονα εργασιακά δικαιώματα.
Απαιτούμε ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας - δουλειά στο αντικείμενό μας με δικαιώματα!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία