3/2/19

Για όσους δεν κατάλαβαν !!!

Ήμουν και είμαι ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών για δύο βασικούς λόγους :

- Ήρθε σαν αποτέλεσμα πιέσεων, εκβιασμών  ΗΠΑ και Ευρώπης (αρκεί να δει κανείς τα όσα τραγελαφικά έλαβαν χώρα κατά τις ψηφοφορίες και στις 2 χώρες). Η συμφωνία αυτή εντάσσεται στα ευρύτερα σχέδια της Ευρω-ατλαντικής συμμαχίας στην περιοχή των Βαλκανίων. Τα τεράστια γεωπολιτικά συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή (ΗΠΑ, Ευρώπη-Γερμανία, Ρωσία, Κίνα) σε συνάρτηση με την συντήρηση Εθνοτικών και άλλων προβλημάτων στην περιοχή προμηνύουν ένα όχι και τόσο ευοίωνο μέλλον για την ευρύτερη περιοχή. Το παιχνίδι μετά την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας φαίνεται να μην έχει τελειώσει.
- Εκχώρηση Μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας με ότι συνεπάγεται αυτό.

Όμως ...Δεν μπορώ να μην σχολιάσω την υποκρισία

ΑΝΕΛ – Καμμένος 
Οποία υποκρισία : Έως το 2011 εκλέγεται σαν βουλευτής της Ν.Δ. η οποία αποδέχεται εδώ και χρόνια την σύνθετη ονομασία των Σκοπίων, και στη συνέχεια στήριζε μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με εκπεφρασμένη άποψη για το όλο θέμα. Δίνει το πράσινο φώς στον Κοτζιά εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις (με συγκεκριμένη άποψη) με τους γείτονες. Μιλάμε για ένα κόμμα που οι μισοί είναι υπέρ και οι άλλοι μισοί κατά της συμφωνίας. (Προσπερνάω καταγγελίες για ανταλλάγματα και χρηματισμούς, σύντομα θα αποδειχτούν)

ΠΟΤΑΜΙ
Οποία Αντίφαση. Δεν στηρίζουν την πρόταση εμπιστοσύνης (εκτός Δανέλλη) που ζήτησε η κυβέρνηση (για να περάσει κύρια την συμφωνία των Πρεσπών και δευτερευόντως κάποια ημίμετρα ανακούφισης των πολιτών) αλλά υπερψηφίζει την συμφωνία των Πρεσπών (φυσικά με κάποιες διαρροές, παραιτήσεις κλπ παρατράγουδα ).

ΚΙΝΑΛ
Εδώ κι αν συμβαίνουν πράγματα. Διαγράφεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ (με γνωστή και εκπεφρασμένη την άποψη, υπέρ της συμφωνίας) αλλά την ίδια στιγμή δεν διαγράφονται άλλοι που τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ της συμφωνίας.

Ν.Δ. 
Όλα τα χει ο μπαξές. ( Παρακολουθώντας τις ομιλίες των βουλευτών της διέκρινε εύκολα κανείς 2-3 τάσεις και απόψεις ). Συγκολλητικό η ελπίδα εξουσίας !!!!!!
Από τα βαρύγδουπα θα καταγγείλουμε, θα καταργήσουμε την συμφωνία περάσαμε στο «θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες που θα προκύψουν από την κύρωση της συμφωνίας»

ΚΚΕ
Το μόνο σταθερό στις απόψεις του εδώ και χρόνια, ένα κόμμα που σέβεται και τιμά την ψήφο των ψηφοφόρων του. (με τις όποιες ενστάσεις μπορεί να έχει κανείς τόσο στο συγκεκριμένο όσο και σε άλλα θέματα)

Ένα είναι σίγουρο !!!! Τα όσα έγιναν δεν περιποιούν τιμή για την δημοκρατία και την δημόσια ζωή της χώρας μας.

Active Citizen Cris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία