2/1/19

Πρόστιμο στην Vodafone για λάθος ταυτοποίηση συνδρομητή

Πρόστιμο 2.000 ευρώ επέβαλλε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας Vodafone με αφορμή καταγγελία πως έγινε λάθος ταυτοποίηση συνδρομητή με αποτέλεσμα να πάρει κάρτα sim άλλο πρόσωπο και να κάνει χρήση επι 10 μέρες.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η αρχή «κατόπιν καταγγελίας, η Αρχή επέβαλε διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων ευρώ στην εταιρεία «Vodafone-Πάναφον» για παραβίαση των διατάξεων για την ασφάλεια της επεξεργασίας. Κατά την εξέταση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι δεν τηρήθηκαν τα κατάλληλα οργανωτικά μέτρα ασφάλειας για την ταυτοποίηση συνδρομητή, με αποτέλεσμα περιστατικό παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Συγκεκριμένα, τρίτο πρόσωπο με το ίδιο όνομα και επώνυμο αλλά διαφορετικό πατρώνυμο σε σχέση με αυτό του συνδρομητή της εταιρείας προσήλθε σε κατάστημα και προμηθεύτηκε κάρτα sim με τον τηλεφωνικό αριθμό του καταγγέλλοντος.

Η κάρτα χρησιμοποιήθηκε για περίπου δέκα ημέρες, κατά τις οποίες ο τρίτος λάμβανε κλήσεις που προορίζονταν για τον καταγγέλλοντα. Με την ίδια απόφαση η Αρχή απηύθυνε σύσταση προς την εν λόγω εταιρεία για την προσαρμογή της διαδικασίας ταυτοποίησης των συνδρομητών όταν επισκέπτονται με φυσική παρουσία καταστήματα του υπευθύνου επεξεργασίας και τον αυστηρό έλεγχο τήρησής τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία