Τους Πόντιους ούτε το μαχαίρι των κομμουνιστών δεν μπόρεσε να τους εξαφανίσει…

Με αφορμή την αναβίωση του εθιμικού δρώμενου των Μωμόγερων, μιας πανάρχαιας Ελληνικής τελετής, βρήκαν κάποιοι φασίστες την αφορμή να πλασάρουν ξανά το παραμύθι της γενοκτονίας των Ελλήνων της Σοβιετικής Ένωσης από το Λαϊκό Κράτος! Έτσι ακούσαμε να τραγουδάει ο Πόντιος καλλιτέχνης «κ’ επόρεσαν να τρώνε μας Σεράι και Κρεμλίνο»! Το Κρεμλίνο στα χρόνια της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών δεν προσπάθησε να «φάει» ούτε τους Πόντιους ούτε καμία άλλη εθνότητα ή λαότητα του Λαϊκού Κράτους και έχουμε γράψει πολλές φορές γι’ αυτό. Αυτό όμως που είναι εντυπωσιακό στην περίπτωση του καλλιτέχνη που αναβίωνε το εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων είναι το γεγονός ότι είναι βραβευμένος ως λαϊκός καλλιτέχνης από την Σοβιετική Ένωση! Μάλιστα ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης είναι γηγενής Έλληνας και δεν έχει καμία σχέση με την Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών. Δηλαδή ο καλλιτέχνης αυτός μετέβη στη Σοβιετική Ένωση για να βραβευτεί ως λαϊκός καλλιτέχνης από το κράτος εκείνο που θεωρεί ότι διέπραξε γενοκτονία σε βάρος των Ποντίων!
Στην περίπτωση και του συγκεκριμένου Πόντιου καλλιτέχνη δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Είτε πρόδωσε τους ομοαίματους αδελφούς του και βραβεύτηκε από το κράτος που τους έσφαξε, είτε λέει ψέματα για σφαγές Ποντίων στην Σοβιετική Ένωση γιατί το Λαϊκό Κράτος ουδέποτε διέπραξε γενοκτονία σε βάρος οποιασδήποτε εθνότητας ή λαότητας. Προφανώς ισχύει το δεύτερο αλλά μπορεί να απαντήσει και ο ίδιος. Στην περίπτωση και αυτού του καλλιτέχνη συμβαίνει το ίδιο ακριβώς που συμβαίνει και με τους λεφτάδες Πόντιους της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, οι οποίοι μιλούν για διώξεις του Λαϊκού Κράτους σε βάρος των Ποντίων, αλλά δεν εξηγούν πώς οι ίδιοι βρίσκονταν σε διευθυντικές θέσεις σ’ εκείνο το Κράτος και πώς κατάφεραν μέσα σ’ ένα βράδυ ν’ αρπάξουν το πλούτο που παρήγαγε ο λαός της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών. Το δια ταύτα αυτής της ιστορίας είναι ότι η γενοκτονία των Ποντίων της Σοβιετικής Ένωσης από τον Στάλιν είναι ένα εφεύρημα της εποχής μετά την ανατροπή του Λαϊκού Κράτους. Στη Σοβιετική Ένωση διώχθηκαν αντεπαναστάτες και συνεργάτες των Ναζί. Τους δικούς μας λοιπόν Πόντιους προγόνους δεν προσπάθησε να τους «φάει» το Λαϊκό Κράτος γιατί οι δικοί μας πρόγονοι, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Ποντίων, τσάκισε τον Γερμανό εισβολέα πολεμώντας υπό τις διαταγές του Στάλιν. Ας μας πούνε, όσοι μιλούν για γενοκτονία σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού της Σοβιετικής Ένωσης, ονομαστικά ποιων τους προγόνους προσπάθησε να «φάει» το Λαϊκό Κράτος και για ποιον λόγο.
Όσο για τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη που φέρει τον τίτλο του «λαϊκού καλλιτέχνη» ο οποίος του απονεμήθηκε από το Λαϊκό Κράτος, ας το βουλώσει κι αυτός και άλλοι με τα ίδια μυαλά με αυτόν ή ας μας εξηγήσει πως γίνεται να είχε τα πρωτεία στη Σοβιετική Ένωση και τώρα να την κατηγορεί ως Κράτος δολοφόνο. Ας το βουλώσει γιατί μπορεί να νομίζει ότι πέρασαν τα χρόνια και μπορεί να σπιλώνει το Κράτος από το οποίο δέχθηκε να τιμηθεί, αλλά κάποιοι δεν λέμε να ξεχάσουμε γιατί αυτό το Λαϊκό Κράτος για εμάς δεν ήταν αντικείμενο εκμετάλλευσης για να παίρνουμε τίτλους, αλλά ήταν αποκούμπι των λαών.