11/1/19

Μπορούν ο «Ριζοσπάστης» και ο «902.gr» να κάνουν δημοσιογραφία;!

Μπορούν δύο κομματικά όργανα όπως είναι ο «Ριζοσπάστης» και ο «902.gr» να κάνουν δημοσιογραφία;! Μπορούν δύο κομματικά όργανα που απλά εκφράζουν την άποψη του κόμματός τους να κάνουν δημοσιογραφία;! Μπορούν δύο κομματικά όργανα, δύο κομματικά φερέφωνα όπως τα αποκαλούν πολλοί, να ενημερώνουν τον κόσμο;!
Μπορούν και παραμπορούν κι όχι μόνο μπορούν αλλά ευτυχώς μπορούν, γιατί αλλιώς δεν θα μαθαίναμε ότι ένας ακόμα εργάτης έχασε τη ζωή του σ’ ένα ακόμα εργοδοτικό κάτεργο! Εάν δεν ήταν ο Ριζοσπάστης, με πρωτοσέλιδο, και ο «902.gr» να ενημερώσουν τον λαό ότι ένας ακόμη εργάτης έπεσε θύμα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και της εντατικοποίησης της δουλειάς κάτω ακόμα κι από αντίξοες συνθήκες, αυτό που θα μαθαίναμε από τα υπόλοιπα ειδησεογραφικά δίκτυα, τα οποία είναι «ανεξάρτητα» και δεν είναι κομματικά «φερέφωνα», είναι ότι ένας 14χρονος μαθητής έσπασε το γόνατό του γλιστρώντας στον πάγο που υπήρχε στον αυλόγυρο του σχολείου του.
Ευτυχώς που υπάρχουν τα κομματικά «φερέφωνα» του «Ριζοσπάστη» και του «902.gr», αλλιώς τον νεκρό εργάτη θα τον έθαβαν μαζί με την είδηση του θανάτου του! Ίσως, αν δεν μπορούσαν να θάψουν την είδηση του θανάτου του, να έλεγαν ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή ή από υποθερμία! Ο «Ριζοσπάστης» κι ο «902.gr» κι αν μπορούν να κάνουν δημοσιογραφία! Το κατέκτησαν οι δημοσιογράφοι του «Ριζοσπάστη» με το αίμα τους και τη θυσία τους, το κατέκτησαν και οι διακινητές του «Ριζοσπάστη» σε δύσκολες εποχές κατά τις οποίες θέλοντας να σπάσουν την τρομοκρατία της εξουσίας με στεντόρεια φωνή σε δρόμους και σε πλατείες φώναζαν: «Ο Ριζοσπάστης, όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδος, ο Ριζοσπάστης»!
Άμα δεν μπορούν ο «Ριζοσπάστης» και ο «902.gr» να κάνουν δημοσιογραφία, τότε ποιος μπορεί;!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία