14/12/18

Όλο και λιγότεροι Έλληνες πληρώνουν περισσότερους φόρους - Τι δείχνει μελέτη

Όλο και λιγότεροι Έλληνες πληρώνουν περισσότερους φόρους - Τι δείχνει μελέτη

Το 90 % του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων πληρώνεται από το 19% των φορολογουμένων, σύμφωνα με τα στοιχεία μελέτης του Βασίλη Ζουμπουλίδη, επίκουρου καθηγητή ΤΕΙ Ανατολική Μακεδονία και Θράκης στην εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου για τον προϋπολογισμό του 2019, που έχουν περιληφθεί στις θέσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τον προϋπολογισμό του 2019.
Σύμφωνα με τη μελέτη, η άντληση φορολογικών εσόδων στην Ελλάδα πραγματοποιείται από έναν ολοένα και μικρότερο κύκλο ιδιωτών και επιχειρήσεων που καλούνται να επωμισθούν τα φορολογικά βάρη.
Και αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί και το 2019, καθώς δεν έχει προβλεφθεί καμία αλλαγή της φορολογικής πολιτικής για τα εισοδήματα που όχι μόνον πληρώνουν του φόρους αλλά αλλά και συνεισφέρουν και περισσότερα στην ιδιωτική κατανάλωση.
Όπως προκύπτει, επίσης, από την ίδια μελέτη:

-Το 83% του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων το καταβάλλει το 4,5% των επιχειρήσεων.

-Το 66% του ΕΝΦΙΑ πληρώνεται από το 33% των ιδιοκτητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία