11/12/18

Γι’ αυτούς που χαίρονται για την κακοποίηση του Αλβανού κρατουμένου…

Επειδή υπάρχουν μερικοί οι οποίοι χαίρονται για τον βασανισμό, ίσως και τον βιασμό, του Αλβανού κρατούμενου από βαρυποινίτες συγκρατουμένους του, ας σκεφτούν λίγο, ξεπερνώντας τα ένστικτά τους και τον εκνευρισμό για την αποτρόπαια πράξη του Αλβανού, τα παρακάτω:
– Οι αλητάμπουρες που βασάνισαν και ίσως βίασαν τον Αλβανό, το έκαναν γιατί είναι χειρότεροι από τον Αλβανό και γιατί είναι στη φυλακή για χειρότερες πράξεις.
– Οι αλητάμπουρες που κακοποίησαν τον Αλβανό είναι αλητάμπουρες και δεν μπορούν να αποδίδουν δικαιοσύνη για την αποτρόπαια πράξη του Αλβανού. Όσοι χαίρονται με την απόδοση δικαιοσύνης από αληταράδες πρέπει να το ξανασκεφτούν.
– Οι αλητάμπουρες που κακοποίησαν τον Αλβανό δεν ήθελαν να αποδώσουν καμιά δικαιοσύνη. Να δείρουν και να γ@μήσουν έναν αδύνατο ήθελαν.
– Η κακοποίηση του Αλβανού έγινε γιατί οι χωροφύλακες τον άφησαν στα χέρια αυτών των αληταράδων. Σκεφτείτε όμως η επικρότηση μιας τέτοιας πράξης τι πόρτες ανοίγει! Αύριο οι χωροφύλακες θα βάλουν ή θα αφήσουν διάφορους αληταράδες να κακοποιήσουν έναν πολιτικό κρατούμενο, έναν άνθρωπο που συνελήφθη σε μία πορεία. Ξεχάσαμε την πρόσφατη ιστορία μας;!
– Η δικαιολόγηση μιας απάνθρωπης πράξης που δεν αποτράπηκε από όργανα της τάξης, δημιουργεί το έδαφος για να λειτουργήσουν τα όργανα της τάξης όπως λειτούργησαν στη «ζαρτινιέρα», στον Γρηγορόπουλο και στον Ζακ.
– Ο νομικός μας πολιτισμός έχει κατακτήσει να υπάρχει η αρχή του σωφρονισμού κι όχι της εκδίκησης. Η καταπάτηση των δικαιωμάτων του Αλβανού, του Ξηρού, του Κουφοντίνα, ακόμα και του ίδιου του Γεώργιου Παπαδόπουλου ως κρατούμενου, ανοίγει την πόρτα για φοβερά και τρομερά πράγματα σε βάρος του λαού.
– Πολλοί από αυτούς που επικροτούν την κακοποίηση του Αλβανού από τους συγκρατουμένους του είναι χουντικοί οι οποίοι ήθελαν τους χουντικούς εκτός φυλακής για τα εγκλήματα του Πολυτεχνείου, της Κύπρου, τους βασανισμούς, τις δολοφονίες και τις εξορίες. Όποιος ταυτίζεται με αυτούς, που κατά τη γνώμη τους το έγκλημα του Αλβανού ήταν μεγαλύτερο από το έγκλημα της Κύπρου, πρέπει λίγο να ψαχτεί.
– Όσοι επικροτούν την κακοποίηση του Αλβανού γιατί «τα ήθελε», να ξέρουν ότι δεν έχουν μεγάλη διαφορά από αυτούς που είπαν για την Ελένη ότι «τα ήθελε»! Αυτή η ευκολία στο «τα ήθελε» ανοίγει κερκόπορτες στην παραβίαση των λαϊκών δικαιωμάτων.
– Από το αστικό κράτος δύσκολα ξεφεύγουν πράγματα. Είναι καλύτερα όσοι επικροτούν τέτοιες πράξεις να σκέφτονται αν το αστικό κράτος δοκιμάζει τα επίπεδα ανοχής του λαού σε διάφορες πρακτικές.
– Το αστικό κράτος άλλες εποχές χρησιμοποιούσε τους ποινικούς σαν αιχμή του δόρατος εναντίον του λαϊκού κινήματος. Άλλες εποχές διάφοροι τέτοιοι τύποι του υποκόσμου, αντί να κακοποιούν τον Αλβανό, άνοιγαν το κεφάλι του Λαμπράκη και άλλων. Και θα ξαναέρθουν εποχές που ποινικοί αλητάμπουρες δεν θα χρησιμοποιούνται εναντίον ενός Αλβανού ποινικού αλλά εναντίον και πάλι του Λαμπράκη.
– Η κακοποίηση του Αλβανού δεν ήταν τιμωρία, αλλά αυτοδικία. Τελεία και παύλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία