31/12/18

Πεινάω… είμαι άστεγος!

Έχεις συμμετάσχει στην οργάνωση και στη διεξαγωγή μίας φοβερής εκδήλωσης, έχεις περάσει μία φοβερή καίτοι κουραστική ημέρα και στο τέλος της ημέρας κάθεσαι για να πιείς καφέ με μερικούς από όσους έδωσαν πολλές δυνάμεις για να πάει αυτή η εκδήλωση καλά. Κι εκεί που συζητάς με τους υπόλοιπους τι έγινε κατά τη διάρκεια της ημέρας, τι θα μπορούσε να γίνει καλύτερα και τι θα οργανωθεί καλύτερα την επόμενη χρονιά, ανοίγει η πόρτα της καφετέριας και μπαίνει ένας νεαρός άντρας που απλά λέει «πεινάω… είμαι άστεγος»! Μία από την παρέα του δίνει μία σακούλα φαγητά που πήρε η ίδια για το σπίτι.
Παραμονές Πρωτοχρονιάς του σωτήριου έτους 2018 με αριστερή κυβέρνηση για πρώτη φορά! Υπάρχουν άστεγοι και πεινασμένοι. Υπήρχαν και πριν θα πει κάποιος τιμητής! Υπήρχαν αλλά όχι με αριστερή κυβέρνηση. «Πεινάω… είμαι άστεγος»! Έφτανε για να χαλάσει όλη η ημέρα, γιατί αυτήν την ημέρα, αυτής της φοβερής εκδήλωσης, μέσα σ’ αυτές της εορταστικές ημέρες κάποιοι θα κοιμηθούν νηστικοί στους δρόμους και κάποιοι θα κοιμηθούν νηστικοί περιμένοντας πότε θα τους πετάξει η αριστερά στους δρόμους.
Ξέρεις πως είναι η πείνα, ξέρεις πως είναι το σκοτάδι. Μπορείς να ζήσεις σαν αγρίμι σε δάση και βουνά, μπορείς να ζήσεις κυνηγημένος και να επιβιώσεις. Αλλά να ζήσεις σε αστικό περιβάλλον σαν κυνηγημένος χωρίς να είσαι κυνηγημένος;! Να ζεις το 2018 άστεγος και πεινασμένος με την επιστήμη και την τεχνολογία να έχουν φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα;! Σκέφτεσαι και τους χοντροκώληδες που παράστησαν τους αριστερούς για να γίνουν βεζίρηδες στη θέση των βεζίρηδων και σου έρχεται αναγούλα.
Έχεις τύψεις που εσύ έστηνες εκδηλώσεις εορταστικές ενώ κόσμος ζει άστεγος και πεινασμένος;! Όχι, δεν έχεις τέτοιες τύψεις γιατί όλον τον χρόνο τριγυρίζεις με διάφορους τρόπους μοιράζοντας μαχαίρι σ’ ολουνούς, μαχαίρι που όλο το χρόνο μπήγεις μες στο χώμα για να γίνει φως, για να γίνει νους αλλά… Και θα κοιμηθείς αφού εσύ έκανες το καθήκον σου;! Πρέπει να κοιμηθείς περιμένοντας να αστράψουν τα μαχαίρια που μοίρασες στους άστεγους, στους πεινασμένους, στους απόκληρους, στους κουρελήδες και να πάρουν τα κεφάλια αυτών που καταδικάζουν τον κόσμο στην βαρβαρότητα της πείνας και της ανέχειας το 2018 προκειμένου να βλέπουν οι υπόλοιποι και να αισθάνονται καλά με τα όσα λίγα έχουν! Πρέπει να μπορέσεις να κοιμηθείς! Πρέπει να κάνεις υπομονή και να κοιμηθείς και να μην στρέψεις πάνω σου το μαχαίρι για να γλιτώσεις από αυτήν την πουτ@ν@ την κοινωνία που φέτος για μία ακόμη χρονιά φόρεσε τα ροζ αριστερά βρακιά για να παραστήσει την κόρη την σοσιαλίστρια!
Δεν θα κοιμηθείς για ένα βράδυ ακόμα. Θα κοιμηθείς όταν σ’ εγκαταλείψουν εντελώς οι δυνάμεις σου και σύντομα θα ξυπνήσεις πάλι από τους εφιάλτες που σε ζώνουν στον ύπνο και στον ξύπνιο σου. Απλά φωνάζεις δυνατά ότι δεν πρέπει να στρέψεις πάνω σου το σπαθί για να το πιστέψεις κι εσύ, κοροϊδεύοντας τον εαυτό σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία