14/12/18

Νέα, εμπλουτισμένη έκδοση του «Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε»

Κυκλοφορεί σε νέα έκδοση ένα βιβλίο που αποτελεί μία από τις σημαντικότερες συνεισφορές στον πολιτικό διάλογο για την κρίση. Είχε κυκλοφορήσει στην αρχή της κρίσης, όταν ακόμη υπήρχε η ισχυρή προπαγάνδα ότι αυτή οφείλεται στους σπάταλους λαούς. Ο Νίκος Μπογιόπουλος αποδομούσε με στοιχεία και πολιτική σκέψη όλο το αφήγημα περί ευθυνών του λαού, σε ένα βιβλίο που επηρέασε σημαντικά τη σχετική συζήτηση. Το βιβλίο επιστρέφει με μια προσθήκη για την «αριστερή μετεξέλιξη» του μνημονιακού λόγου και μια συνολική αποτίμηση των τελευταίων ετών.

Παρουσιάζονται στοιχεία από την παγκόσμια οικονομία τα οποία καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς των συστημικών ΜΜΕ και των πολιτικών που διαχειρίστηκαν την εξουσία, για το ποιος ευθύνεται για τα όσα συνέβησαν τα τελευταία δέκα χρόνια. 

Επίσης, επεκτείνεται τώρα και στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις εκλογές του 2015, αναλύοντας το πιο πρόσφατο τοπίο της ελληνικής διαχείρισης της κρίσης από το αστικό κατεστημένο.

Το βιβλίο του Νίκου Μπογιόπουλου έθεσε από την αρχή τις βάσεις για μια ριζική πολιτική διερεύνηση του φαινομένου της κρίσης. Επανέρχεται σήμερα, με την εμπειρία των επτά ετών που έχουν μεσολαβήσει από την πρώτη έκδοση, με στοιχεία που προσθέτουν όσα έχουμε μάθει στη διάρκεια αυτών των ετών.

Αποκλειστική Διάθεση: Βιβλιοπωλείο ΚΨΜ

Πληροφορίες- Παραγγελίες:

Διεύθυνση: Κιάφας 3 και Ακαδημίας (Αθήνα)

Τηλέφωνο: 210.3839714

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία