2/8/18

Αυτό το κράτος δεν σώζεται με τίποτα !!!


Είδα και ξαναείδα αποσπάσματα από τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής. 
Ωρα 12 το βράδυ της Δευτέρας (σ.σ. 23 Ιουλίου).
Τόσκας και λοιποί ειδήμονες ενημερώνουν τον πρωθυπουργό για τις φωτιές και ούτε λίγο ούτε πολύ του δηλώνουν ότι όλα είναι υπό έλεγχο και ότι οι πυρκαγιές είναι σε ύφεση. Σε κανένα σημείο της σύσκεψης δεν ακούγεται κάτι για το ΜΑΤΙ εκεί δηλαδή που είχε συντελεστεί η μεγάλη καταστροφή. Σε κανένα σημείο δεν αναφέρεται ότι υπάρχουν νεκροί !!!

Τρείς μέρες αργότερα στην συνέντευξη τύπου Τόσκα Τζανακόπουλου, αρχηγού πυροσβεστικής και αρχηγού της Ελληνικής αστυνομίας και ενώ είχαν άπλετο χρόνο να οργανώσουν έστω επικοινωνιακά την όλη ιστορία ..... τι μας λένε;
Ότι σε επιχειρησιακό επίπεδο η δουλειά που έγινε ήταν εξαιρετική (δεκάδες οι νεκροί) παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την ταχύτητα εξάπλωσης της φωτιάς. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε ότι όλο το κακό ολοκληρώθηκε σε 1,5 ώρες, ελάχιστος χρόνος για να μπορέσουν να γίνουν περισσότερα. 
Προσέξτε τώρα ενώ μας λένε ότι το κακό είχε ολοκληρωθεί στις 7.30 -8.00 της Δευτέρας στις 12.00 το βράδυ ενημερώνουν τον πρωθυπουργό ότι όλα βαίνουν καλώς.

και η ερώτηση είναι;
Γνώριζαν εκείνη την ώρα τι είχε συμβεί και το απέκρυπταν από τον πρωθυπουργό και όλους εμάς η δεν γνώριζαν τίποτα; Είτε έτσι είτε αλλιώς την επομένη θα έπρεπε, το λιγότερο, να έχουν πάει σπίτια τους όλοι αυτοί.

Διαχρονικά (εγκληματικά) λάθη
Παραλείψεις, μνημονιακές πολιτικές .... μας έφεραν ως εκεί ... και φυσικά ως εδώ. Στο ίδιο έργο θεατές !!!!! και ως συνήθως πότε τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι στρατηγοί άνεμοι, οι ασύμμετρες απειλές κλπ  ευθύνονται για όλες ανεξαιρέτως τις καταστροφές που έχει υποστεί αυτή η χώρα σύμφωνα με τους εκάστοτε ιθύνοντες (μιας και κατ αυτούς οι χειρισμοί ήταν άψογοι). 
"Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη" Ειλικρινά ποτέ μου δεν κατάλαβα τι σημαίνει αυτή η φράση σε πρακτικό επίπεδο; τι σήμαινε για τους πρώην και φυσικά τι σημαίνει για τον νυν άρχοντα του κράτους !!! Ήμουνα νιος και γέρασα ..... Ίδιες λέξεις ίδιες φράσεις ηχούν στα αυτιά μου μετά από κάθε φυσική καταστροφή μέχρι να δούμε και να ζήσουμε την επόμενη την οποία και φυσικά απεύχομαι αλλά πολύ φοβάμαι τα ευχολόγια δεν αρκούν !!!!

Active Citizen Cris

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία