19/4/18

Ελαφρά ανήσυχο δηλώνει το ΔΝΤ, που το παγκόσμιο χρέος ξεπέρασε κατά 2μιση περίπου φορές το παγκόσμιο ΑΕΠΊσως να μην υπάρχουν τόσα όπλα εκεί έξω, για να γίνουν τόσοι πόλεμοι, όσοι χρειάζονται το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα για να εξυγιανθεί.

Παγκόσμιο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα. Ένα καλοκουρδισμένο σύστημα αποτελούμενο από πανέξυπνους ανθρώπους και διορατικούς οργανισμούς, το οποίο προκαλέσε ένα παγκόσμιο χρέος, δύο και κάτι φορές περισσότερο από τον παγκόσμιο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν.
Διορατικούς οργανισμούς, σαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο ανακοίνωσε πως πλέον το παγκόσμιο χρέος κατά 225% υψηλότερο από το παγκόσμιο ΑΕΠ, αφού μάλλον κανένας σε αυτό τον πλανήτη δεν έχει φάει μια τυρόπιτα ζητώντας απόδειξη.
Σύμφωνα με την έρευνα, η κατάσταση του δημόσιου χρέους, είναι πλέον σε χειρότερη κατάσταση, από αυτή που επικρατούσε πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση του 2008, πριν δηλαδή οι Έλληνες συνταξιούχοι βυθίσουν την παγκόσμια οικονομία στην αβεβαιότητα.
Όπως υπογραμμίζει το ΔΝΤ, πλέον όλες οι χώρες, είτε οι οικονομίες τους είναι ανεπτυγμένες, είτε αναπτύσσονται, είτε είναι ύφεση, είναι ευάλωτες σε κινδύνους που μπορεί να προκληθούν από μια απρόβλεπτη αστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Κύριοι υπαίτιοι εμφανίζονται η Κίνα και οι ΗΠΑ, για διαφορετικούς λόγους η κάθεμια, με την Κίνα να εμφανίζεται υπεύθυνη για το 40% της αύξησης του παγκόσμιου χρέους από το 2007, ενώ οι ΗΠΑ αναμένεται να παρουσιάσουν έλλειμμα ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων στα επόμενα τρία χρόνια.
Προφανώς, στα επόμενα χρόνια, αναμένεται να υπογραφούν πολλά μνημόνια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, δεδομένου πως στην Ελλάδα μετράμε ήδη τρία με τέσσερα από αυτά, για ένα δημόσιο χρέος που ήταν αρχικά 126% μεγαλύτερο του ΑΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία