Οι νέες επιτυχίες βγαίνουν από το Spotify και όχι (πια) από το ραδιόφωνο

Share:
Ωστόσο οι ραδιοσταθμοί είναι εκείνοι που γνωρίζουν πως να τις εκμεταλλευτούν καλύτερα σε εμπορικό επίπεδο, σε αντίθεση με την ψηφιακή πλατφόρμα που δεν έχει βρει ακόμα το πως... 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Bloomberg σε άρθρο του, οι playlist που δημιουργούνται από συγκεκριμένα κανάλια στο Spotify είναι πιο «ισχυρές» από ταραδιόφωνα, όσον αφορά την προώθηση των νέων επιτυχιών. Για παράδειγμα τοDespacito, το μεγαλύτερο hit του περσινού καλοκαιριού, έγινε γνωστό μέσα από το «Viva Latino» (7,6 εκατομμύρια followers), διάφορα rap κομμάτια που είναι ευρέως διαδεδομένα στις ΗΠΑ από το «RapCaviar» (9,1 εκατομμύρια followers) και το «Today's Top Hits» που εν πολλοίς διαμορφώνει το Top 40 των επιτυχιών (19,4 εκατομμύρια followers).
Όμως παρά την μεγάλη επιτυχία του, το Spotify δεν την έχει μετατρέψει απόλυτα σεκέρδος, εν αντιθέσει με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που έχουν με το μέρος τους τιςδιαφημίσεις. Στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορες ιδέες -ορισμένες ήδη υλοποιούνται σταδιακά- όπως η οπτικοποίηση κάποιων playlists με βίντεο κλιπ, την διεύρυνση των«sponsored songs» δηλαδή την ακρόαση επί πληρωμή και την διοργάνωση συναυλιώνμε βάση το περιεχόμενο των πιο δημοφιλών καναλιών της ψηφιακής πλατφόρμας.

Αλλάζει γρήγορα ο τρόπος ακρόασης της μουσικής και δεν προλαβαίνουμε να τα παρακολουθούμε. Όχι μόνο εμείς αλλά ούτε και οι καθ΄ ύλην αρμόδιοι καθώς φαίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Το κουτί δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία