Αύριο στην Πάτρα, η δεύτερη μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ

Share:

Η Πάτρα παίρνει σειρά, αύριο Παρασκευή 23 Μάρτη, στις συναυλίες που αφιερώνει ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος στα 100 χρόνια του ΚΚΕ.
Η συναυλία θα γίνει στο Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος» στις 20.00 και θα μιλήσει ο Δημήτρης Τζαβάρας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ.
Η τρίτη και τελευταία συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Απρίλη, στις 19.00, στη Θεσσαλονίκη, στοΠαλαί Ντε Σπορ, με ομιλήτρια την Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και γραμματέα της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Στο Α' μέρος της συναυλίας θα παρουσιαστεί το έργο που έγραψε ο συνθέτης το 1976, «Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι», σε ποιητική απόδοση Γιάννη Ρίτσου, καθώς και το έργο «Καντάτα για τη Μακρόνησο», πάλι του 1976, σε ποίηση Γ. Ρίτσου. Το συγκεκριμένο έργο παρουσιάζεται ολόκληρο για πρώτη φορά μετά από 42 χρόνια.
Στο Β' μέρος θα παρουσιαστούν επιλογές πολιτικών τραγουδιών από τη μουσική του πορεία, σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ, Μπέρτολτ Μπρεχτ, Άλκη Αλκαίου, Κώστα Τριπολίτη, Βολφ Μπίρμαν, Οδυσσέα Ιωάννου, Φώντα Λάδη και Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή.
Ερμηνεύουν: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Μίλτος Πασχαλίδης.
Η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις από τις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Το κουτί δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία