29/1/18

Η διοίκηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά τα βάζει με εργαζόμενους επικαλούμενη τον Λένιν!

Το διοικητικό συμβούλιο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θυμήθηκε με αρκετή καθυστέρηση την βύθιση της δεξαμενής νούμερο 1. Με ανακοίνωσή της απαντά σε εργαζόμενους που την κατηγορούν για την έλλειψη συντήρησης. Και απαντά επικαλούμενη ρήση του Λένιν μάλιστα. Είναι σύνηθες, από την εποχή των εφοπλιστών ακόμη για όλα να φταίνε οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Οι ιδιοκτησίες αλλάζουνε αλλά αυτό δεν…αλλάζει.
Η ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά:
Αγαπητοί Εργαζόμενοι,
Το ατυχές περιστατικό της ημι-βύθισης της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1 κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 18ης Ιανουαρίου 2018, χρησιμοποιήθηκε εκτός και δυστυχώς εντός του Ναυπηγείου σαν εφαλτήριο μιας νέας προσπάθειας να πληγεί το Ναυπηγείο μας.
Ωστόσο, τα ακριβή περιστατικά της ημι-βύθισης της Δεξαμενής δικαιολογούν τον χαρακτηρισμό της ως ναυτικό ατύχημα εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στον Κόλπο της Ελευσίνας (άνεμοι άνω των 100 χλμ/ώρα, 10-11 της κλίμακας Μποφώρ και με συχνές ριπές που στιγμιαία αύξαναν την ταχύτητα τους).
Μάλιστα, οι εν λόγω καιρικές συνθήκες είχαν ως αποτέλεσμα να παρασυρθούν παροπλισμένα εμπορικά πλοία τόσο στον Κόλπο της Ελευσίνας όσο και στον λιμένα του Πειραιά. Για να μην αναφερθούμε στις καιρικές ειδοποιήσεις του Google, που προειδοποιούσε το κοινό μνημονεύοντας την βύθιση της δεξαμενής μας και την καταστροφή του λιμένος Ικαρίας σαν αποτέλεσμα των σφοδρών ανέμων.
Ούτε να αναφερθούμε στο Δελτίο Περιπολίας του Αρχιφύλακα Ασφαλείας με το οποίο επισημαίνεται, ότι «λόγω υψηλού κυματισμού (που κατέκλυζε τον προβλήτα) και άσχημων καιρικών συνθηκών δεν ολοκληρώθηκε η περιπολία στον προβλήτα Αρ. 1».
Επιπλέον, η επιθεώρηση που διεξήχθη από την Ελληνική Ακτοφυλακή – Λιμενικό Σώμα απέκλεισε παντελώς την περίπτωση οποιασδήποτε ανθρώπινης πράξης, που σκόπευε στην πρόκληση ατυχήματος στην Πλωτή Δεξαμενή Νο. 1.
Επιπρόσθετα, η επιθεώρηση διαπίστωσε την ολοκληρωτική έλλειψη ρύπανσης. Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι αμέσως μετά το συμβάν, μια εξειδικευμένη εταιρεία περιβαλλοντικής προστασίας προσλήφθηκε από την ΕΝΑΕ και όλα τα απαραίτητα μέτρα ελήφθησαν για την αποφυγή ρύπανσης ή άλλων αρνητικών επιπτώσεων από το συμβάν.
Έτσι, τα ανυπόστατα σενάρια που εξύφαναν κάποιοι (οι αυτήκοοι μάρτυρες γνωρίζουν ποιοι και ποια), κατέρρευσαν σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Ανακοινώσεις σχετικά με το συμβάν Όπως όλοι σας γνωρίζετε, ανακοινώσεις εκδόθηκαν σχετικά με το συμβάν, τόσο από το Σωματείο Εργαζομένων ΤΡΙΑΙΝΑ, όσο και από παράταξη εργαζομένων.
Κοινό σημείο των δύο ανακοινώσεων είναι η θλίψη τους για την απώλεια της Πλωτής Δεξαμενής Νο. 1.
Συμμεριζόμαστε και κατανοούμε τα συναισθήματα των εργαζομένων που εργάσθηκαν πάνω σε αυτήν, αλλά θυμίζουμε ότι τον Μάρτιο 2017 το Ελληνικό Δημόσιο κατάσχεσε και ουσιαστικά απέκοψε τις δύο πλωτές δεξαμενές από τον κορμό του Ναυπηγείου. Σχετικά με την ανακοίνωση του Σωματείου ΤΡΙΑΙΝΑ, η εκτίμηση ότι «δεν φταίει ο άνεμος» είναι εντελώς αβάσιμη.
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Εταιρεία, στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων όπως διαμορφώθηκαν από την επιβληθείσα από το 2011 οικονομική ασφυξία του Ναυπηγείου από το Ελληνικό δημόσιο (απαγόρευση εξαγωγών και παύση πληρωμών από τον μοναδικό πελάτη του, το Ελληνικό Δημόσιο), προχώρησε σε ενέργειες για την ασφάλεια των Πλωτών Δεξαμενών Νο. 1 και Νο. 3 τα έτη 2014 – 2016. Και φυσικά οι εργαζόμενοι που ενεπλάκησαν στα συγκεκριμένα έργα και άλλα παρόμοια έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να ολοκληρωθούν.
Όσον αφορά την ανακοίνωση της παράταξης ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ το πνεύμα και το ύφος της ανακοίνωσης απλώς αποδεικνύει, ότι οι εκπρόσωποι της παράταξης ή οι συντάκτες αυτής της ανακοίνωσης βρίσκονται σε μία εναλλακτική πραγματικότητα.
Σήμερα διαρρηγνύουν τα ιμάτια της ρωτώντας τί ενέργειες είχαν γίνει για τις πλωτές δεξαμενές, ενώ η ίδια παράταξη στο φυλλάδιο που είχε εκδώσει τον Οκτώβριο του 2015 αποδοκίμαζε τις εκτελούμενες εργασίες επισκευής στις δεξαμενές!!!
Είναι επίσης το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο με τις πρόσφατες μηχανορραφίες του (αίτηση ακύρωσης της Διαιτητικής Απόφασης) συνεχίζει την ίδια κακόπιστη και αντισυμβατική συμπεριφορά που επιδεικνύει από το 2010. Αυτή η κακοπιστία δεν είναι συμβατή με ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου, καθώς μαζί συμφωνήσαμε να ακολουθήσουμε την διεθνή διαιτητική διαδικασία προς επίλυση των διαφορών μας.
Κατ’ επανάληψη και οι δύο δηλώσαμε ενώπιον του δικαστηρίου, ότι θα σεβαστούμε την απόφαση και μόλις μια ημέρα αμέσως μετά την έκδοσή της, το Ελληνικό Δημόσιο άρχισε να αναζητά τρόπους να αποφύγει την εφαρμογή της.
Η εφαρμογή αυτή θα έδινε αμέσως οικονομική ανάσα για την λειτουργία του Ναυπηγείου και θα το καθιστούσε βιώσιμο.
Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν εργαζόμενοι ανάμεσα σας, ευτυχώς αποτελούν μειοψηφία, οι οποίοι χωρίς ντροπή στρέφονται κατά της εταιρείας και αναπαράγουν ζητήματα για τα οποία η εταιρεία έχει δικαιωθεί δικαστικά και τάσσονται εναντίον των ευρύτερων οικονομικών συμφερόντων των εργαζομένων της ΕΝΑΕ;
Καλούμε τους εκπροσώπους αυτής της συνδικαλιστικής παράταξης να αναλογισθούν, εάν όσα γράφουν ή πράττουν στρέφονται εν τέλει κατά της εταιρείας και των συμφερόντων των εργαζομένων της ΕΝΑΕ και επιβεβαιώνουν τη ρήση του Βλαδίμηρου Λένιν, ότι «το σύστημα εξουσίας έχει τους χρήσιμους ηλίθιους». Καταλήγουμε με την επισήμανση προς κάθε εμπλεκόμενη πλευρά, ότι ο σεβασμός και η άμεση εφαρμογή της απόφασης του διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου ICC αποτελεί τον ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ και την μόνη υγιή επιλογή προς όφελος της εθνικής οικονομίας, του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, της ΕΝΑΕ και των εργαζομένων της.
Το Διοικητικό Συμβούλιο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το κουτί ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. .To κουτί έχει το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου χωρίς αιτιολογία